Рада Федерації РФ схвалила запровадження санкцій проти США у відповідь на «закон Магнітського»

Поділитися
Рада Федерації РФ підтримала введення заборони на всиновлення російських дітей громадянами США. Пряма заборона на всиновлення дітей з Росії американцями почала обговорюватися в РФ в якості відповіді на прийнятий у США «закон Магнітського», яким до російських чиновників, причетних до порушень прав людини, застосовуються візові та фінансові санкції.

Рада Федерації схвалила закон, що забороняє громадянам США всиновлювати російських дітей. Ініціативу депутатів Держдуми підтримали всі члени верхньої палати парламенту. На підтримку закону проголосували 143 сенатори.

Заборона на всиновлення введена у відповідь на американський «закон Магнітського». Закон набуде чинності після того, як його підпише президент. Прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков заявив, що документ може надійти на підпис вже 26 грудня.

Володимир Путін під час прес-конференції 20 грудня підтримав заборону на всиновлення російських дітей американцями, проте не зміг відповісти, чи підпише він закон у нинішньому вигляді. Для початку, пояснив він, йому потрібно побачити текст.


Нагадаємо, 21 грудня у Держдумі РФ було схвалено так званий антисирітський закон, що є відповіддю на «акт Магнітського», прийнятий у США і накладає візові та фінансові санкції на російських чиновників, причетних до порушень прав людини.

Російська відповідь також передбачає візові та фінансові санкції проти громадян США та інших іноземних держав, причетних до порушень прав росіян. Крім того в ньому містяться поправки, які забороняють американцям всиновлювати російських дітей. Також відповідь на «акт Мангітського» містить заборону на діяльність «політичних» НКО, що фінансуються зі США.

14 грудня Президент США Барак Обама підписав закон законопроект про скасування поправки Джексона-Веніка, яка перешкоджала вільній торгівлі з Росією, але одночасне введення «закону Магнітського». Прийнятий закон передбачає візові та фінансові санкції щодо російських чиновників, причетних, на думку Вашингтона, до смерті юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського в СІЗО і до інших порушень прав людини. !zn

Читайте також:

Росія пригрозила США розривом дипвідносин через можливе розширення «списку Магнітського»


Держдума Росії прийняла відповідь на «закон Магнітського», розширивши санкції на всі країни

Росія має намір заборонити віддавати дітей на усиновлення в США

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі