Рада нагадала президенту «закритий елітний клуб»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Янукович вважає, що вибори до Ради повинні стати відправним пунктом у процесі повернення парламенту статусу органу влади, який безпосередньо представляє інтереси громадян.

Одним з основних напрямків політики української влади сьогодні є розвиток та залучення громадянського суспільства до процесу вироблення та реалізації державного курсу.

Про це йдеться у вступному слові до щорічного послання до Верховної Ради президента Віктора Януковича, текст якого поширено 3 липня прес-службою глави держави.

На його думку, шлях до цього пролягає через подальше зростання відкритості публічної політики та державного управління для безпосередньої участі в них громадян і громадських об'єднань.

«Першим кроком на цьому шляху стане зміцнення представницької складової українського парламентаризму. З урахуванням цього, безсумнівно, великого значення набувають вибори до Верховної Ради 2012 року. Саме вони повинні стати відправним пунктом у процесі повернення парламенту статусу органу влади, який безпосередньо представляє інтереси громадян», - вважає Янукович.

Президент підкреслив, що Рада повинна припинити функціонування в режимі «закритого елітного клубу».

Голосування на виборах народних депутатів відбудеться 28 жовтня, ЦВК має встановити офіційні результати виборів до 12 листопада і оприлюднити їх у газетах «Голос України» і «Урядовий кур'єр» не пізніше, ніж через п'ять днів після прийняття рішення про результати голосування, тобто не пізніше 17 листопада. !zn

Читайте також:

Всі виборчі дільниці на парламентських виборах будуть обладнані відеокамерами

ПАРЄ направить на вибори в Україну 41 спостерігача

В Європі вважають, що вибори без Тимошенко не будуть чесними


Вибори без Тимошенко можуть бути легітимними, - ПАРЄ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі