Рада підтримала звинувачення Тимошенко у державній зраді

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Звіт парламентської слідчої комісії, в якому йдеться про державну зраду Тимошенко, буде направлено до СБУ і Генпрокуратури, а також до міжнародних організацій.

Верховна Рада підтримала звіт парламентської слідчої комісії, в якому йдеться про ознаки державної зради і факти особистої зацікавленості Юлії Тимошенко при підписанні у 2009 році газових контрактів із Росією.

Звіт подала голова ТСК, депутат від Партії регіонів Інна Богословська. Документ підтримали 266 народних депутатів, у тому числі один бютівець - Сергій Кошин.

Відповідно до звіту, під час перемовин і підписання директив на укладення газових контрактів між «Нафтогазом» і «Газпромом» прем'єр-міністр Юлія Тимошенко приховала від суспільства і влади факти існування боргу її приватних компаній перед Міністерством оборони Російської Федерації в сумі 405 млн доларів та існування в РФ кримінальної справи, в якій доведено провину Тимошенко в неодноразовому переданні хабарів посадовим особам Міноборони РФ.

Окрім того, ТСК встановила, що Тимошенко провела таємні
перемовини з прем'єр-міністром Росії, у результаті яких одноосібно погодилася на дискримінаційні умови газових контрактів, а знаючи, що Кабмін не погодиться на підписання таких директив «видала одноосібно директиви, хоча такі повноваження належать виключно Кабінету міністрів України, як колегіальному органу виконавчої влади», - йдеться в постанові ТСК.

Також комісія встановила, що Тимошенко здійснила протиправний тиск на главу правління «Нафтогазу», який відмовлявся підписувати газові контракти на дискримінаційних умовах, і змусила його підписати такі контракти під загрозою звільнення.

Планується, що звіт комісії буде направлений до Адміністрації президента, Кабміну, Генпрокуратури, СБУ «для відповідного реагування». Також, звіт буде направлений до Ради Європи, ПАРЄ та генеральному секретарю ООН, ОБСЄ. !zn


Читайте також:

В НАТО турбуються за долю Тимошенко і Луценка


Богословська нагадала про кримінальне минуле „вищих посадових осіб“


Податкова: Справу Тимошенко щодо ЄЕСУ можуть закрити, якщо вона зізнається

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі