Рада прийняла у першому читанні законопроект про статус російської мови

Поділитися
© з Facebook Лесі Оробець
Спікер ВР Литвин скасував погоджувальну раду, яку мав провести зранку, зустрівся з лідерами фракцій і заявив, що не буде давати перерву і що не буде традиційних виступів від фракцій, а відразу почнеться голосування.

Верховна Рада 5 червня проголосувала у першому читанні за законопроект № 9073 «Про основи державної мовної політики» народних депутатів (Партія регіонів) Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова.

В результаті переговорів із фракціями, які раніше відмовлялися голосувати за «мовний законопроект», регіонали набрали 234 необхідних голосів для ухвалення закону.

Люди, яких відносять до групи Василя Хмельницького з фракції Народної партії Володимира Литвина, і кілька людей у фракції «Реформи заради майбутнього» погодилися голосувати за закон. Литвин скасував погоджувальну раду, яку мав провести зранку, зустрівся з лідерами фракцій і заявив, що не буде давати перерву і не буде традиційних виступів від фракцій, а відразу почнеться голосування.

Нагадаємо, що 31 травня Литвин заявив, що якщо не припиняться інсинуації навколо мовного законопроекту, то він «розповість правду». «Якщо вони не перестануть говорити інсинуації з цього приводу, я тоді скажу правду: чому це сталося у Верховній Раді України, хто і з ким, і про що домовлявся», - сказав Литвин. Спікер підкреслив, що «все це прекрасно знають і тепер шукають, на кого звалити вину».

Як повідомлялося, 24 травня в залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесниченком та Сергієм Киваловим, сталася бійка між народними депутатами.

Після бійки народні депутати заблокували парламентську трибуну і президію, однак, оскільки засідання до того часу було вже закрито, незабаром розійшлися.

Засідання 25 травня так і не відбулося через блокування опозицією трибуни та президії парламенту.

Очікується, що до мовного питання Рада повернеться на наступному пленарному тижні, який починається 5 червня. !zn

Читайте також:

Конгрес українців закликає Раду відхилити закон про мови

Під Радою збираються прихильники Партії регіонів на підтримку російської мови (фото)


Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Львівська міськрада 5 червня збереться на сесію під Верховною Радою, щоб не допустити прийняття мовного закону

Громадські діячі закликали прийти 5 червня під Раду для захисту української мови

Глави церков закликали політиків не спекулювати на статусі російської мови

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі