Рада прийме рішення стосовно посади омбудсмена 13 березня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За словами Володимира Литвина, Верховна Рада 13 березня буде приймати рішення щодо кандидатури омбудсмена. До Парламенту офіційно надійшли документи на Євгена Захарова і Валерію Лутковську. Кандидатуру Карпачової не підтримали депутати.

Верховна Рада України 13 березня буде приймати рішення щодо кандидатури омбудсмена, повідомив голова парламенту Володимир Литвин.

"Я думаю, що це відбудеться (Верховна Рада розгляне кандидатури на посаду омбудсмена) 13 березня 2012 року", - сказав Литвин на прес-конференції в середу у Житомирі.

Він підкреслив, що після офіційного внесення кандидатур на посаду омбудсмена парламент повинен розглянути це питання протягом 20 днів.

Литвин нагадав, що до Верховної Ради офіційно надійшли документи на кандидатів на цю посаду - правозахисника Євгена Захарова та уповноваженого Кабінету міністрів у справах Європейського суду з прав людини Валерію Лутковську.

Спікер повідомив, що у вівторок кандидатам на посаду омбудсмена було надіслано листи з приводу проведення щодо них спеціальної перевірки.

Литвин також зазначив, що зустрічався у вівторок з омбудсменом Ніною Карпачовою. За його словами, на адресу Верховної Ради надійшло багато листів і прохань на підтримку Карпачової, однак "не було витримано вимогу регламенту", оскільки, згідно із законодавством, кандидатура на пост омбудсмена має бути письмово підтримана народними депутатами.

У той же час, Литвин не захотів прогнозувати результати голосування щодо кандидатури омбудсмена 13 березня.

Як повідомлялося, 8 лютого 2012 року завершився термін повноважень чинного уповноваженого Верховної Ради з прав людини Карпачової. Відповідно до законодавства, омбудсмен переобирається кожні 5 років. Карпачова займає цей пост з 1998 року. !zn

Читайте також:

Регіонали і опозиція запропонували Раді своїх кандидатів на пост омбудсмена

Карпачовій готують заміну

Луценка у колонії можуть убити, - правозахисник

Депутати у 2011 році недовитратили на себе «цілих» 14 млн грн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі