Рада розгляне законопроект про наклеп вже завтра

Поділитися
Пропозиція Володимира Литвин 2 жовтня розглянути скасування законопроекту щодо криміналізації наклепу знайшла підтримку в Партії регіонів і в уряді.

Верховна Рада 2 жовтня першим питанням розгляне проект постанови про скасування рішення парламенту про ухвалення в першому читанні законопроекту щодо криміналізації наклепу.

Про це після засідання Погоджувальної ради журналістам повідомив голова парламентського комітету з питань свободи слова Юрій Стець.

На погоджувальній раді голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував розглянути даний законопроект без обговорення як першочерговий.

Перед цим Стець нагадав, що у п'ятницю, 28 вересня, відбулося засідання профільного комітету, учасники якого рекомендували ВР розглянути проект постанови про скасування законопроекту про наклеп.

Він запитав у голови ВР, чи означає це, що завтра цей проект постанови буде розглянуто першим питанням. «Я пропоную поставити, розглянути і прийняти рішення без обговорення», - сказав Литвин.

Пропозицію Литвина підтримав представник президента у Верховній Раді, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко. «Я попросив би включити цей проект постанови на вівторок, оскільки прийняття закону про наклеп є неприпустимим», - сказав Мірошниченко.

Він додав, що подібні законопроекти обов'язково повинні проходити експертизу в міжнародних структурах, зокрема, у Венеціанській комісії.

«Я впевнений, що суб'єкти виборчого процесу, в тому числі партії, які представлені в парламенті, зацікавлені в проведенні чесних виборів, і скасування голосування щодо законопроекту про наклеп підтвердить нашу відданість цій меті», - зазначив Мірошниченко.

Присутній на Погоджувальній раді віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко також висловився за те, щоб скасування результатів голосування за цей законопроект відбулося завтра.

Нагадаємо, що законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп внесено до порядку денного Верховної Ради на наступний пленарний тиждень. Згідно з порядком денним, законопроект про наклеп повинні розглянути в другому читанні орієнтовно 16 жовтня. !zn

Читайте також:

Під Радою сотні журналістів протестують проти закону про наклеп

Україномовна Вікіпедія розпочала безстрокову акцію протесту проти закону про наклеп

Журналісти Білорусі «на своєму гіркому досвіді» застерегли українських колег

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі