Рада знову відмовилася декриміналізувати статтю Тимошенко

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За законопроект про внесення відповідних змін до Кримінального кодексу проголосували всього 159 народних депутатів.

Верховна рада 8 лютого знову відмовилася декриміналізувати 365 статтю Кримінального кодексу України, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

За законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо гармонізації національного кримінального законодавства до конвенції ООН проти корупції проголосували 159 народних депутатів з 434, зареєстрованих у залі засідань.

Подаючи законопроект, керівник комітету з питань законодавчого забезпечення Віктор Швець зазначив, що Україні необхідно адаптувати своє законодавство до міжнародних стандартів, інакше ні про яку боротьбу з корупцією не може йти мови.

За його словами, декриміналізація 365 статті КК - це зобов'язання України перед міжнародним співтовариством. Швець також нагадав, що декриміналізувати дану статтю вимагала і резолюція ПАРЄ.

Як повідомлялося, ПАРЄ закликала президента України Віктора Януковича розглянути всі можливі засоби, щоб звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко та інших членів колишнього уряду, а також дозволити їм брати участь у майбутніх парламентських виборах. Таку поправку до резолюції "Функціонування демократичних інститутів в Україні" було підтримано 26 січня у Страсбурзі в ході голосування.

Асамблея також закликає українську владу «швидко змінити ці дві статті (за якими була засуджена Тимошенко) у відповідності зі стандартами Ради Європи та зняти звинувачення з колишніх посадових осіб уряду». !zn

Читайте також:

Ляшко вирішив повернутися до БЮТ через жалість до Тимошенко

Гриценко: Для звільнення Тимошенко потрібно 50 тис. осіб навколо Качанівської колонії

Литвин впевнений, що бютівцям Тимошенко не потрібна на волі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі