Регіонали хочуть обрати київського мера у 2013 році терміном на два роки

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Партії регіонів вважають, що перший етап виборів столичного мера потрібно провести, коли закінчаться повноваження депутатського корпусу міської ради, - в 2013 році. А у 2015 році в рамках чергових виборів обрати знову мера і депутатський корпус, але вже увійти тоді в систему голосування.

Партія регіонів пропонує провести вибори в Києві в два етапи - проміжні у 2013 році і чергові в 2015-му.

"Наша фракція приходить до наступного, і ми, принаймні, будемо пропонувати колегам, що логічно було б вибори в Києві провести в два етапи для того, щоб увійти поступово у всеукраїнські вибори", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов 5 червня на брифінгу, коментуючи заяву про відставку мера Києва Леоніда Черновецького, а також проблему визначення дати виборів у столиці.

Він пояснив, що перший етап потрібно провести, коли закінчаться повноваження депутатського корпусу міської ради, - в 2013 році. "Обрати, провести позачергові вибори і обрати мера міста та депутатський корпус, але обрати їх до 2015-го року. А в 2015 році в рамках чергових виборів обрати знову мера і обрати знову депутатський корпус, але вже увійти тоді в систему голосування, яка є в нашому голосуванні, і не вибиватися надалі з цієї системи", - зазначив лідер фракції.

Читайте: Виконувати обов'язки мера Києва буде секретар міськради Герега

За словами Єфремова, "складається цікава ситуація" - Черновецький написав заяву на кілька днів раніше, ніж він за законом має залишити повноваження мера столиці. "А якщо він написав заяву на два або три дні раніше, то це говорить про те, що чергові вибори мера міста мають проводитися позачерговими, тобто не так, як належить за законом, а повинні проводитися позачергові вибори", - сказав він.

Єфремов зазначив, що закон передбачає, що для оголошення позачергових виборів мера відводиться 60 днів. У той же час, він нагадав, що в 2013 році в липні повинні відбутися вибори Київської міської ради.

За словами Єфремова, крім того, в Україні діє закон, яким регламентується, що вибори в Україні повинні проходити раз на 5 років в певні терміни: до місцевих рад, до Верховної Ради, вибори президента.

"Яке б зараз рішення ми не прийняли щодо Київської міської ради, воно буде за рамками юридичного рішення. І необхідно приймати політико-юридичне рішення", - підкреслив лідер фракції Партії регіонів. !zn

Читайте також:

Київські вибори: варіанти шоу

Виконувати обов'язки мера Києва буде секретар міськради Герега

Черновецький написав заяву про відставку з поста мера Києва

Герега спілкується з Черновецьким по внутрішньому зв'язку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі