Регіонали побоюються, що опозиція спробує затягнути розгляд мовного законопроекту

Поділитися
У Партії регіонів вважають, що більшість із понад двох тисяч поправок несуттєві і не вносять додаткового юридичного наповнення в закон. Це, на їхню думку, доводить, що йдеться про сплановану тактику опозиції щодо затягування розгляду мовного законопроекту.

Опозиція налаштована навмисно затягувати розгляд законопроекту про основи державної мовної політики, заявив народний депутат фракції Партії регіонів Олег Надоша повідомляє прес-служба партії.
"Під час сьогоднішнього засідання парламентського комітету з мовного питання стала зрозумілою тактика опозиції - очевидно, що опозиціонери будуть свідомо затягувати розгляд "мовного" законопроекту. Адже вони внесли понад 2000 поправок. Цим представники опозиції і сподіваються затягнути розгляд законопроекту. Більшість поправок несуттєві і не вносять додаткового юридичного наповнення до закону або змін до суті закону. І це дозволяє нам припустити, що йдеться про сплановану тактику опозиції щодо затягування розгляду зазначеного законопроекту, запропонованого регіоналами", - сказав народний депутат.
Він додав, що чекати чогось іншого від голови комітету з питань культури і духовності, члена депутатської фракції "БЮТ-Батьківщина" Володимира Яворівського, «мабуть, було б зайвим».
"Тобто, опозиція, не маючи більшості в парламенті, пропонує лише деструктивні методи роботи", - зазначив Надоша.
У той же час, він акцентував увагу, що регіонали виконають свої обіцянки, які давали ще в попередні роки.
"Зрозуміло, що робота над мовними законопроектом не зупиниться. І тоді, коли опозиція позбавляє громадян права на рідну мову, регіонали це право захистять. Фракція Партії регіонів налаштована конструктивно працювати і розглянути всі поправки, виконати весь обсяг робіт. Однозначно, відповідно до регламенту , ми розглянемо всі поправки, незважаючи на їх кількість. І я впевнений в тому, що ми приймемо мовний закон", - резюмував депутат.
Нагадаємо, 24 травня в залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесниченком та Сергієм Киваловим, сталася бійка між народними депутатами. В той день законопроект прийнятий не був.
Однак 5 червня, за словами лідера партії «Фронт змін» Арсенія Яценюка «опозиція проявила себе не в кращому плані», і законопроект був прийнятий у першому читанні 234 голосами.
Опозиційні депутати вже повідомили, що будуть фізично протистояти ухваленню цього закону.
Партія регіонів планує прийняти цей закон до завершення нинішньої сесії в липні поточного року. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі