Регіонали пояснили зволікання з втіленням соцініціатив Януковича нестачею кадрів

Поділитися
У Партії регіонів кажуть, що кваліфікованих кадрів небагато, а працювати над виконанням завдань президента потрібно.

Затягування з втіленням у життя соціальних ініціатив президента України Віктора Януковича викликане кадровими проблемами. Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, через маленьку заробітну плату кваліфіковані фахівці не йдуть працювати до органів державної влади на місцях.

«Чиновники на місцях є причиною зволікання, але звинувачувати їх у цьому не можу. Адже набрати кваліфікованих чиновників на такі зарплати дуже важко...Багато людей пішли в приватний бізнес, тому, зрозуміло, що кваліфікованих людей небагато. Але потрібно працювати, втілювати у життя, мобілізуватися», - сказав він.

Янукович пообіцяв звільняти чиновників за саботаж його передвиборчих обіцянок

За словами парламентарія, зараз зарплата більшості чиновників у місцевих органах влади низька. «Середня заробітна плата по обласній адміністрації - 1 тис. 400 грн, не враховуючи зарплату губернатора. Хто з висококваліфікованих фахівців прийде на цю зарплату? Зрозуміло, що є величезні кадрові проблеми. А ініціативи втілюють в життя конкретні люди. Кадрова проблема у нас дуже болюча», - зазначив Зубанов.

При цьому він підкреслив, що реалізація соціальних ініціатив потребує неабияких зусиль і часу. Як приклад він навів виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР. «Для того, щоб компенсувати втрачені вклади Ощадбанку СРСР, необхідно провести реєстрацію, адже ті списки, які складалися раніше, могли змінитися. А це 8 мільйонів осіб, 8 мільйонів карток...Обсяг робіт дуже великий», - констатував депутат.

Нагадаємо, що 7 березня Віктор Янукович доручив уряду з 1 травня підвищити пенсії мінімум на 100 грн.

Крім того, президент доручив уряду забезпечити виплату в червні-грудні 2012 року компенсації за знеціненими вкладами Ощадбанку колишнього СРСР у розмірі до 1 тис. грн. У цілому кількість громадян, які мають отримати відшкодування, близько 6 млн. осіб.

Янукович також заявив, що з травня поточного року населення зможе взяти кредити за держпрограмою на купівлю житла під 2-3% річних у гривні терміном на 10-15 років

Під ці обіцянки Януковича парламентська більшість у Верховній Раді ухвалила зміни до держбюджету, виділивши на них 18,2 млрд грн державних коштів, ще 6,15 млрд грн - на компенсацію громадянам вкладів в установах Ощадбанку СРСР.

19 квітня Президент висловив незадоволення темпами реалізації його соцініціатив. !zn

Читайте також:

Янукович оприлюднив прейскурант на передвиборчі «хабарі» виборцям

Янукович схвалив 24 млрд грн соціальних виплат перед виборами

Янукович пообіцяв направити свої авторські винагороди на благодійність

Янукович оприлюднив декларацію: 16 мільйонів за літераторство

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі