Регіонали хочуть провести позачергове засідання Ради 28 квітня, - джерело

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Партія регіонів чекає, коли опозиційні депутати поїдуть до Харкова, у Качанівську колонію, щоб провести позачергове засідання парламенту.

Фракція Партії регіонів має намір ініціювати проведення позачергового засідання Верховної Ради в суботу, 28 квітня, повідомило джерело у партії.

"Швидше за все, ми будемо змушені провести в суботу позачергове засідання Верховної Ради. Для цього, як відомо, потрібно зібрати 150 підписів народних депутатів, які у нас є. Головна наша мета на даному етапі - щоб Валерія Лутковська прийняла присягу уповноваженого Ради з прав людини , адже опозиція, заблокувавши роботу, не дала можливості законно обраній Лутковській це зробити", - сказало джерело.

За його даними, опозиційні фракції після закінчення робочого дня 26 квітня мають намір покинути будівлю парламенту. "Більшість депутатів Тимошенко мають намір поїхати до Харкова, у Качанівську колонію. Тоді ми зможемо провести позачергове засідання", - відзначило джерело.

Нагадаємо, 24 квітня захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. Окрім того, за його словами, у Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії в лікарню.

Пізніше сама Тимошенко поширила заяву, де стверджувала, що проти неї застосовується фізична сила. «Від болю і відчаю я, як могла, почала захищатися і отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки і ноги, підняли і потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що настали останні хвилини мого життя», - розповіла екс-прем'єр.

Депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» вимагають викликати до парламенту генерального прокурора України Віктора Пшонку, голову Держпенітенціарної служби Олександра Лісіцкова, щоб заслухати інформацію у зв'язку з цим інцидентом. Парламентарії пообіцяли блокувати Раду, поки їх не «винесуть на ношах».

25 квітня блокування продовжилося, лідерам фракцій не вдалося домовитися про відновлення роботи. В ході брифінгу у Верховній Раді глава парламентської фракції Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів не збирається застосовувати будь-які силові методи, щоб відновити роботу парламенту. !zn

Читайте також:

БЮТ: Партія регіонів силоміць розблокує Раду

Регіонали пообіцяли не застосовувати силу для розблокування роботи Ради

Опозиція блокує Раду через ситуацію з Тимошенко

Президент ПАРЄ вимагає негайно пустити до Тимошенко дипломатів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі