Регіонали об'єднаються з «Сильною Україною» через 2 тижні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Партії «Сильна Україна» і Партія регіонів об'єднаються 17 березня. Регіонали пообіцяли Тігіпку одну з керівних посад в об'єднаній партії.

На 17 березня заплановано об'єднання партії «Сильна Україна» (СУ) з Партією регіонів (ПР). На з'їзді СУ учасникам буде запропоновано обрати делегатів на з'їзд ПР і прийняти рішення про ліквідацію своєї політичної сили.

Регіонали заявляють, що Сергію Тігіпку гарантований один з керівних постів в об'єднаній партії. Однак про те, що отримають його однопартійці, у ПР готові говорити тільки після завершення об'єднавчого процесу, пише "Коммерсантъ-Украина".

З'їзд відбудеться у Києві о 10 ранку, основними питаннями порядку денного будуть самоліквідація та обрання делегатів на з'їзд Партії регіонів. Після цього о 12:00 відбудеться з'їзд Партії регіонів, на якому Тігіпка візьмуть до її лав.

Про те, що Тігіпко веде перемовини про об'єднання з керівництвом Партії регіонів, стало відомо у серпні минулого року. 16 серпня 2011 року на спільній прес-конференції Тігіпка та голови ПР прем'єр-міністра Миколи Азарова було оголошено про злиття двох політичних сил.

Однак об'єднання досягти не вдалося - призначений на 22 жовтня 2011 року з'їзд СУ, всупереч очікуванням, не став розглядати дане питання.

Проблема виникла через небажання керівництва ПР ділитися з політичними соратниками Тігіпка ключовими посадами у виконавчих органах влади.

У ПР зазначили, що дата 17 березня - приблизна, але самого факту завершення перемовин про об'єднання не заперечують. «Слід розуміти, що у нас немає закону про злиття партій, тому все вирішить з'їзд «Сильної України». Якщо вони ліквідуються, ми будемо вирішувати питання про прийняття кожного з них в індивідуальному порядку», - пояснив заступник глави парламентської фракції ПР Вадим Колесніченко.

Питання про місце Тігіпка у партійній ієрархії ПР поки залишається відкритим. Колесніченко запевнив у тому, що віце-прем'єр «в будь-якому випадку буде у керівництві партії».

Нагадаємо, що 16 серпня 2011 року прем'єр-міністр України, лідер Партії регіонів Микола Азаров заявив про об'єднання партії з партією «Сильна Україна», яку очолює віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Вирішити питання про приєднання до Партії регіонів планувалося на з'їзді «Сильної України» 22 жовтня. Однак тоді було прийнято рішення провести додаткові консультації з регіоналами і остаточно поставити крапку на другому етапі з'їзду за 20-30 днів.

У грудні 2011 року С.Тігіпко заявив, що перемовний процес про об'єднання його політсили з Партією регіонів ще не завершено і не виключив, що на парламентські вибори партія може піти самостійно.

Янукович є почесним головою Партії регіонів, прем'єр-міністр України Микола Азаров - головою партії. !zn

Читайте також:

Янукович: Тігіпко буде мінімум заступником голови партії Партії регіонів

Тігіпко не може визначитися, як йти на вибори

Азарову байдуже, що рейтинги падають

Партія регіонів втратила лідерство у рейтингах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі