Регламентний комітет Ради визнав, що покарання за чергову бійку в парламенті ніхто не зазнає

Поділитися
У парламенті пообіцяли розглянути ситуацію з бійкою і вивчити її відеозапис, проте, навіть у випадку виявлення винних, покарання ніхто не зазнає.

Регламентний комітет Верховної Ради України на своєму засіданні розгляне ситуацію з бійкою в парламенті через мовне питання, проте парламентарії не понесуть покарання, вважає глава комітету, член фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко.

"Відбулася чергова подія у Верховній Раді, на жаль, вона не дуже приємна, але вона відбулася. Ми будемо розглядати це питання незалежно від того, чи будуть заяви від народних депутатів з цього приводу або ж не буде заяв від народних депутатів. Події відбулися, події публічні, події пов'язані з діяльністю Верховної Ради, з народним депутатом і ми обов'язково їх будемо розглядати", - сказав Макеєнко.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, чи понесуть народні депутати, які били один одного, якесь покарання, Макеєнко сказав: "Покарань немає, але розглядати ми будемо обов'язково".

Коментуючи інформацію про те, що депутата фракції "БЮТ-Батьківщина" Миколи Петрука вдарили по голові якимось предметом, ймовірно, кастетом, розбивши йому голову, Макеєнко зазначив, що "говорити про предмет рано". "Для цього Регламентний комітет і буде розглядати ці речі. Різні предмети могли бути. Хтось говорить так, як говорите ви, хтось скаже, що були ключі. Потім потрібно буде з'ясувати чиї ключі, тому з'ясувати чи були вони взагалі. Опитати народних депутатів, які були поруч. Є відеозйомка, подивитися цю відеозйомку", - сказав глава комітету.

Читайте: Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Він також підкреслив, що таємниці з цього засідання комітету робитися не буде: "Все буде проходити публічно". Парламентарій також звернувся до журналістів з проханням надати у Регламентний комітет відеозйомку моменту побиття депутата, якщо така відеозйомка є в наявності.

"Ми публічно розглянемо, з'ясуємо, і обов'язково всі дізнаються, що там було насправді", - резюмував Макеєнко.

Як повідомлялося, 24 травня у залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим, сталася бійка між народними депутатами. В результаті бійки Петруку розсікли голову, його відвезла "швидка допомога".

Після бійки народні депутати заблокували парламентську трибуну і президію, однак, оскільки засідання до того часу було вже закрито, незабаром розійшлися. З ранку у п'ятницю близько 40 депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина" знову заблокували трибуну українського парламенту. Спікер Володимир Литвин заявив, що через блокування 25 травня парламентське засідання проходити не буде. !zn

Читайте також:

Прокуратура доручила МВС розібратися з бійкою у Раді

Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)


Ще дві фракції відмовилися голосувати за законопроект щодо мовного питання

Опозиція заблокувала трибуну Ради

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі