Рішення Євросуду з прав людини в справі Луценка набрало чинності, прохання українського уряду про перегляд відхилена

Поділитися
На засіданні панелі Великої палати з п'яти суддів було прийнято рішення відхилити подальший розгляд у низці справ. Серед них і справа Луценка. Таким чином запит українського уряду про передання подальшої справи Великою палатою ЄСПЛ відхилено, і вирок, винесений 3 липня, набрав чинності.

Європейський суд з прав людини залишив у силі рішення у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, відхиливши прохання українського уряду про його перегляд Великою палатою.

"На останньому засіданні, яке відбулося 19 листопада, на засіданні Великої палати з п'яти суддів було прийнято рішення відхилити подальший розгляд у 17 справах", - йдеться в повідомленні прес-служби ЄСПЛ. Серед цих справ також зазначено і справу Луценка.

У прес-службі ЄСПЛ пояснили, що таким чином запит українського уряду про передання подальшої справи Великою палатою ЄСПЛ відхилено, і вирок, винесений 3 липня, набрав чинності.

Нагадаємо, 3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини в справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністра визнано політичним в'язнем. !zn

Читайте також:

Москаль упевнений, що Луценка звільнять після виборів, а Тимошенко влада боїться більше, ніж Росію і США

У Держпенітенціарній службі запевнили, що Луценко не потребує госпіталізації

У Європі затягується розгляд скарг Тимошенко і Луценка


Держпенітенціарна служба не бачить причин звільняти Луценка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі