Рибак виступив за рівноправність української та російської мов

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Спікеру неприємно, коли депутати від опозиції називають російську мовою національних меншин, оскільки він сам є представником російськомовного регіону.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак виступає за рівність статусів української і російської мов. Про це новообраний спікер заявив в інтерв'ю виданню "Коммерсант-Украина".

Рибак зізнався, що йому неприємно, коли депутати від опозиції називають російську мовою національних меншин, оскільки сам є представником російськомовного регіону.

«Мовою нацменшин може, наприклад, вважатися румунська в Чернівцях або угорська в Закарпатті. А російська мова такою називатися не може. Нею півкраїни говорить. Я підтримую ідею рівності прав російської та української мов», - зазначив спікер.

Рибак вважає, що питання про статус російської мови можна винести на громадське обговорення. «Нехай громадськість і фахівці проводять круглі столи. Люди повинні володіти всією повнотою інформації, перш ніж ухвалити якесь рішення», - підкреслив він.

У той же час голова парламенту додав, що потрібно дотримуватися Конституції, згідно з якою в Україні одна державна мова - українська.

Нагадаємо, раніше депутати від Партії регіонів заявили про намір говорити під час сесійних засідань Верховної Ради виключно російською мовою. !zn


Читайте також:

У Партії регіонів погрожують заблокувати трибуну Ради, якщо їм не дадуть виступати російською

Міжнародну олімпіаду з російської мови виграла українська школярка

Ірина Фаріон запропонувала оподатковувати пісні російською мовою

Депутат, який запропонував законопроект про держстатус російської мови, виключений з Партії регіонів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі