Рішення виділити «друзям президента» 9 тис. га в Криму оскаржать у суді

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© bymedia.net
Депутат ВР Криму Олександра Кужель має намір оскаржити постанову ВР Криму в адмінсуді, оскільки при її прийнятті було порушено регламент.

Про це ZN.UA повідомила сама О.Кужель.

13 червня цього року на позачергове пленарне засідання ВР Криму було винесено проект постанови про добровільну відмову від користування угіддями, наданими раніше держпідприємству «Мисливське господарство «Алуштинсь­ке» площею 11 473 гектари. Голова Рес­комітету з лісомисливського господарства Криму Ігор Кацай тоді пояснював, що в такий спосіб буде зекономлено бюд­жетні гроші, яких не вистачає на догляд за угіддями.

«Під час коригування площі угідь, які залишилися в користуванні держпідприємства, стався дивний арифметичний кульбіт. Площа «Алуштинського» у старій постанові становила 46,1 тис. гектарів. «Добро­вільну відмову», як пам’ятаєте, депутатам надали на 11,5 тис. гектарів. Однак у постанові ВР Криму після внесених поправок тепер значиться площа у 24 667 гектарів. Куди поділася «недостача» в 10 тисяч гектарів?»- зазначає В.Самар.

Нагадаємо, минулого тижня громадська організація «Кедр» (адреса прописки - «Межигір'я») отримала майже дев'ять тисяч гектарів у Великій Алушті.

Громадська організація «Товариство мисливців і рибалок „Кедр“, яка отримала в довгострокове користування строком на 25 років мисливські угіддя загальною площею 8 836 гектарів на територіях Маломаякської, Ізобільненської сільрад і Партенітської селищної ради, як уже повідомлялося, була зареєстровано 12 листопада 2008 року за тією самою поштовою адресою, що й скандальна резиденція Віктора Януковича в Нових Петрівцях.

Як відомо, спікер ВР Криму Константинов тричі був змушений ставити на голосування питання і оголошувати незаплановану перерву, поки за нього все-таки не проголосували.

«Виховна бесіда з депутатами проходила у вигляді наради фракції регіоналів. Депутати все усвідомили й постанову затвердили», - відзначає автор статті.

Детальніше читайте в матеріалі Валентини Самар «Пушкін та інше їхнє все» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі