Ромні офіційно став кандидатом у президенти США і пообіцяв, що Росії з ним буде важче

Поділитися
© Gage Skidmore, flickr.com
У Сполучених Штатах екс-губернатор Массачусетсу Мітт Ромні офіційно прийняв пропозицію Республіканської партії про висунення його кандидатом у президенти США. Політик пообіцяв, що в разі свого обрання буде піклуватися про малий бізнес, а також, що буде проявляти більше твердості у відносинах з Росією.

Екс-губернатор Массачусетсу Мітт Ромні офіційно прийняв пропозицію Республіканської партії про висунення його кандидатом у президенти США. Про це він заявив, виступаючи з промовою, яка стала кульмінацією партійного з'їзду, що завершується сьогодні в місті Тампа (штат Флорида).

«Ви заслуговуєте на зміни, тому що в ці роки ви працювали більше, ніж коли-небудь ... Ви заслуговуєте не це, тому що ваші сім'ї залежать від вас. Я б хотів, щоб президент Обама досяг успіху, тому що я хотів, щоб Америка досягла успіху, але ми повинні прийняти наше розчарування. Зараз настав момент, коли ми можемо щось зробити і з вашою допомогою ми можемо це зробити. Америка стоїть перед вибором», - сказав Ромні.

Політик підкреслив, що Обама став президентом, не маючи досвіду, який є у багатьох американців. «Він став президентом, не маючи досвіду в бізнесі», - сказав кандидат.

Ромні зазначив свої заслуги в бізнесі, підкресливши, що, зокрема, має відношення до створення мережі магазинів електроніки та канцелярських товарів Staples, а також мережі магазинів спортивних товарів Sports Authority.

«Вся кампанія з переобрання Обами будується на критиці успіху. Що дивного тоді в тому, що той, хто критикує успіх, стоїть на чолі найгіршої стратегії з відновлення після найгіршої економічної кризи з часів Великої депресії?», - сказав Ромні, не згадавши, між тим, що найважча економічна криза з часів Великої депресії почалася при республіканському президенті Джорджі Буші-молодшому, який перебував при владі вісім років.

Ромні пообіцяв, що в разі свого обрання буде піклуватися про малий бізнес, розвивати торгівлю, дбати про дотримання прав населення та його здоров'я, розвивати інновації.

Окрім того, Ромні пообіцяв, що в разі перемоги на листопадових виборах буде проявляти більше твердості у відносинах з Росією.

«При моїй адміністрації наші друзі побачать більше підтримки з боку США, а президент Росії Володимир Путін побачить трохи менше гнучкості і більше твердості», - заявив Ромні.

Політик різко розкритикував зовнішню політику нинішнього глави Білого дому Барака Обами. «Американці сьогодні знаходяться в більшій небезпеці, тому що Обама не зміг уповільнити ядерну загрозу з боку Ірану. У своєму першому телевізійному інтерв'ю він сказав, що ми повинні вести переговори з Іраном. Ми все ще їх ведемо, а іранські центрифуги продовжують працювати», - заявив кандидат у президенти.

За його словами, нинішній президент «кинув» союзників США, таких як Ізраїль. «У той же час, він послабив санкції щодо Куби, покинув наших друзів у Польщі, відмовившись від наших зобов'язань щодо ПРО. Але він готовий у разі своєї перемоги на виборах надати президентові Росії бажану ним гнучкість», - зазначив Ромні.

Судячи з усього, Ромні мав на увазі епізод, який стався 26 березня в Сеулі під час зустрічі Обами з президентом РФ Дмитром Медвєдєвим. Мікрофон однієї з телеоператорських груп випадково записав слова глави Білого дому, що не призначалися для преси. Обама, зокрема, сказав російському колезі, що після переобрання у листопаді зможе проявляти «більше гнучкості» для врегулювання розбіжностей з Москвою з приводу розгортання системи ПРО в Європі. Згідно з тим записом, Дмитро Медвєдєв пообіцяв передати ці слова обраному президентом РФ Володимиру Путіну.

Президентські вибори відбудуться 6 листопада. !zn

Читайте також:

Обама і Ромні майже зрівнялися за кількістю голосів потенційних виборців

Кандидат у президенти США Ромні готовий підтримати удар Ізраїлю по ядерних об’єктах Ірану

Ромні звинуватив Обаму в зраді Польщі і Чехії на догоду Росії

Мітта Ромні освистали на зустрічі з афроамериканцями за критику Обами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі