Росія готова допомогти Україні максимально використати в школах потенціал мовного закону

Поділитися
© ZN.UA
Російська сторона запевнила, що у питанні використання потенціалу мовного закону в шкільній освіті у Росії буде «найактивніша зацікавлена ​​позиція».

Російська Федерація готова надавати допомогу українським освітнім установам для максимального використання потенціалу прийнятого закону "Про основи державної мовної політики", зазначає посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

"У Росії усвідомлюють стан освіти в Україні, розуміють ті виклики, з якими найближчим часом доведеться зіткнутися в окремих регіонах України в освітньому процесі. І це не буде пасивна позиція, це буде найактивніша зацікавлена позиція", - сказав він 27 серпня в Києві в ході педради "Україна-Росія: Відкритий діалог".

За словами Зурабова, мова йде не тільки про надання допомоги у перепідготовці фахівців, постачання необхідними методиками, а й про передачу досвіду з реалізації сучасних підходів, які вже виправдали себе у російській освіті, зокрема, використанні новітніх технічних засобів і організації інтерактивного навчання.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада прийняла в цілому закон про мови авторства регіоналів Вадима Колесніченка і Сергія Ківалова. 8 серпня Віктор Янукович підписав закон про основи державної мовної політики. Закон зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин в регіонах, де їхня чисельність перевищує 10%.

У східних і південних областях України місцеві органи влади зробили ряд кроків щодо реалізації положень закону. !zn

Читайте також:

Івано-Франківськ відмовився визнавати закон про мови


Тернопільська облрада оголосила закон про мови „поза законом“

Янукович не впевнений, що мовний закон буде працювати у прийнятому вигляді

Київська влада займеться статусом російської мови у вересні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі