Росія намагалася вплинути на рішення України щодо Тимошенко, заявили у Кремлі

Поділитися
© vtabloid.com
У Кремлі визнали, що Росія намагалася вплинути на рішення української влади щодо Тимошенко.

Росія намагалася вплинути на рішення української влади щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка засуджена на сім років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з РФ в 2009 році, повідомило РІА Новини високопоставлене джерело в Кремлі.

"Чесно? Намагалися (вплинути). В рамках незалежної української судової системи. Говорили, що стосовно неї ведуться неправомірні дії", - сказав він.

"Вона мала всі санкції від (тодішнього президента України Віктора) Ющенка, і Ющенко говорив (президенту РФ Дмитру) Медвєдєву, що прем'єр має всі повноваження для підписання контрактів. Адже виходить, що ми теж уклали неправоможні контракти, а це невірно. Дії влади стосовно Тимошенко, яка, як ми вважаємо, в рамках своїх повноважень підписала зрозумілі для нас угоди щодо зрозумілого для нас питання, - звичайно, це накладає певний відбиток на відносини", - сказав співрозмовник.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Росії закликало українську владу повністю дотримуватися прав колишнього прем'єр-міністра України.

Окрім того, президент РФ Медвєдєв пізніше назвав неприйнятним переслідування політичних опонентів в Україні, бо це «кидає тінь на тих, хто такі рішення приймає». !zn

Читайте також:

Медвєдєв заступився за Тимошенко

Росія закликала Україну до гуманності щодо Тимошенко

Тимошенко у в'язниці розробила поправки до Кримінально-процесуального кодексу

Ангела Меркель: Німеччина веде переговори про лікування Тимошенко в берлінській клініці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі