Росія підготувала свій «чорний список» нев'їздних американців

Поділитися
Росія підготувала свій «чорний список» нев'їздних американців © photo.club.co.ua
МЗС Росії підготував список громадян США, винних, на думку російської сторони, в порушеннях прав людини і яких не допустять до в'їзду на територію РФ.

У МЗС Росії вже є свій «чорний список» нев'їздних американців, повідомив глава комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков.

«Насправді у Міністерстві закордонних справ є закритий список, так само як і в Держдепартаменті США. Він поки що незначний. До нього внесено тих громадян, які, на нашу думку, винні у порушенні прав людини і не допускаються до в'їзду на територію РФ», - сказав Пушков.

Напередодні, 6 грудня, Сенат США майже одноголосно схвалила так званий «закон Магнітського». Документ вводить візові та фінансові санкції щодо російських чиновників, яких в Америці вважають причетними до смерті юриста, загиблого в СІЗО три роки тому, а також до інших порушень прав людини.

У Москві різко відреагували на звістку про ухвалення законопроекту. Російський МЗС назвав це рішення «спектаклем у театрі абсурду», за яким стоїть «лише бажання відімстити за принципову, послідовну лінію Росії у світових справах на користь неухильного дотримання міжнародного права». !zn

Читайте також:

Москва відповіла на «закон Магнітського»: У США думають, що «холодна війна» не закінчилася

Росія розкритикувала Євросоюз за неповноцінну демократію та порушення прав людини

У ЄС замислюються про санкції до України за прикладом «списку Магнітського»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі