Росія почала підготовку до сирійської кампанії, - ЗМІ

Поділитися
© armpress.info
Збройні сили Росії й інші служби почали підготовку до сирійської кампанії. Крім Міністерства оборони, вказівку готувати конкретні плани евакуації російських громадян дано МНС та іншим відомствам.

Збройні сили Росії, включно із флотом, й інші служби почали підготовку до сирійської кампанії. Передовсім це евакуація з країни російських громадян і військовослужбовців пункту матеріально-технічного забезпечення (ПМТЗ) ВМФ Росії в сирійському Тартусі. Про це «Ведомостям» повідомили два джерела в силових відомствах.

До того ж вказівок відправити російські кораблі найближчими днями немає, тому спростування Міністерства оборони Росії щодо наявних планів відправити найближчими днями до Сирії конкретні десантні кораблі Чорноморського і Балтійського флотів цілком справедливі, говорить один зі співрозмовників.

- Російський корабель повернувся до Севастополя, так і не відправившись до Сирії

- Американська розвідка засікла військово-транспортний корабель Росії, що прямує до Сирії з Севастополя

Крім Міністерства оборони, вказівку готувати конкретні плани евакуації російських громадян дано МНС та іншим відомствам, повідомляє співробітник однієї зі силових структур. Отримати офіційні коментарі МНС і Міноборони не вдалося.

У вівторок увечері Міноборони спростувало повідомлення про те, що в Сирію буде відправлено великий десантний корабель Балтійського флоту «Калінінград». Вчора офіцер Чорноморського флоту повідомив, що немає жодних наказів і про відправку до Сирії БДК "Цезар Куников», який повернувся вчора до Севастополя після перевірки низки систем у морі, і БДК «Микола Фільченков», який стоїть у Севастополі, але має ось-ось відправитися до Новоросійська згідно з планами бойової підготовки і повернутися приблизно 25 червня.

- США звинуватили Росію у постачанні бойових вертольотів до Сирії

Про те, що ці кораблі готуються до виходу до Сирії, повідомляла CNN з посиланням на джерела в Пентагоні. Можливостей цих кораблів цілком достатньо для евакуації нечисленного персоналу ПМТЗ у Тартусі, який становить приблизно 100 осіб, каже офіцер.

За словами Олени Супоніної з Російського інституту стратегічних досліджень, в Сирії спостерігаються всі ознаки початку громадянської війни, посадити за стіл перемовин владу та опозицію надзвичайно важко, а то й неможливо, але іноземне військове втручання зараз навряд є реальним через неготовність США в світлі виборів, що наближаються, а також зайнятості європейців своїми економічними проблемами. Однак, за словами експерта, багато що залежатиме від кількості жертв конфлікту - якщо вона буде великою, громадська думка на Заході може підштовхнути політиків до військового втручання.

В обох випадках, за словами Супоніної, Росія повинна бути готова допомогти своїм громадянам у Сирії, яких дуже багато з урахуванням дружин сирійців, які зберігають російські паспорти. Раніше в квітні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що в Сирії разом із членами сімей проживає близько 100 тис. російських громадян. !zn

Читайте також:

Москва розмістила на півночі Сирії радарну станцію

Російські бойові кораблі можуть вирушити з Севастополя до берегів Сирії

Мирних громадян у Сирії вбивають терористи з інших країн, - радник Асада

Сирийский клинч

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі