Російська опозиція вимагає дострокових президентських і парламентських виборів

Поділитися
Сьогодні, після мітингу, опозиція має намір ухвалити резолюцію про проведення дострокових парламентських і президентських виборів. Опозиція також буде продовжує наполягати на звільненні всіх політв'язнів.

За підсумками опозиційного мітингу, який пройде 5 березня на Пушкінській площі, буде прийнята резолюція з вимогою дострокових парламентських і президентських виборів. Таке рішення ухвалив оргкомітет мітингів «За чесні вибори».

Минулі вибори президента члени оргкомітету відмовилися визнати легітимними. Проведення дострокових виборів Держдуми і президента опозиція вимагала і раніше.

Ці вимоги були включені до резолюцій серії мітингів, які відбулися у грудні 2011 року і лютому 2012 року. Опозиція також продовжує наполягати на звільненні всіх політв'язнів, відставці глави ЦВК Володимира Чурова і реєстрації опозиційних партій.

За словами координатора Лівого фронту Сергія Удальцова, на мітингу на Пушкінській площі виступить близько 15 осіб - представники всіх політичних спектрів та громадські активісти.

Раніше координатор Лівого фронту повідомив про те, 5 березня можуть виступити учасники президентських перегонів, зокрема Геннадій Зюганов, Сергій Миронов і Михайло Прохоров.

Мітинг за чесні вибори на Пушкінській площі почнеться о 19:00 за московським часом. Прокуратура Москви попередила опозиційних активістів про неприпустимість протиправних дій. У відповідь член оргкомітету заходу Сергій Удальцов заявив, що захід пройде в рамках закону.

Один з організаторів протестних акцій, журналіст Сергій Пархоменко, у свою чергу, заявив, що опозиціонери подадуть повідомлення про проведення ходи 10 березня від Арбатської площі по Новому Арбату до Садового кільця.

Раніше активісти збиралися провести марш від Поклонної гори до Арбата, однак мерія відмовилася погодити цей маршрут.

Опозиція організовує протестні заходи на тлі фактичної перемоги кандидата від «Единой России» Володимира Путіна на президентських виборах. За підсумками підрахунку майже всіх бюлетенів, він отримав більше 63% голосів. Прокремлівські рухи, у свою чергу, проводять у Москві свої мітинги.

Як повідомлялося, після парламентських виборів 2011 року по Росії прокотилася потужна хвиля мітингів опозиції, що не згодна з умовами проведення і результатами виборів до Держдуми РФ, а також із фальсифікаціями на виборах. Один із масових мітингів відбувся 10 грудня у Москві на Болотній площі. Опозиція вимагала проведення нових парламентських виборів.

Остання подібна акція відбулася під гаслом «За чесні вибори» у російських містах 24 грудня, в тому числі у Москві на проспекті академіка Сахарова. За даними поліції, в ній взяли участь більше 29 тисяч людей, хоча організатори заявили про присутність 120 тисяч людей.
!zn

Читайте також:

Влада Москви не проти мітингів, але „майдану“ не допустить

У Москві більше 100 тисяч осіб вийшли на мітинг на підтримку Путіна

Російська опозиція імпортує український досвід: 5 березня на Красній площі може з'явитися «свій майдан»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі