Росія і Китай заблокували резолюцію ООН по Сирії

Поділитися
© kharkivoda.gov.ua
Росія і Китай наклали вето на резолюцію Радбезу ООН по Сирії. У документі містився заклик до сирійського президента Башара Асада піти у відставку.

Росія і Китай в суботу, 4 лютого, наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН по Сирії. Решта 13 членів Ради, включаючи США, Францію і Великобританію проголосували за резолюцію.

У відповідь на крок Китаю і Росії представник США в Радбезі ООН Сьюзан Райс виступила з жорсткою заявою, в якій сказала, що відтепер кров людей, які гинуть у ході зіткнень у Сирії, буде лежати на руках країн, які заблокували прийняття резолюції. Вона підкреслила, що з осені минулого року, коли була зроблена перша спроба схвалити документ по Сирії, в країні було вбито 2 тис. осіб
За словами С.Райс, США вважають результати голосування «огидними».
«Два члена Ради тримають його в заручниках. Ці країни керуються порожніми аргументами і власними інтересами, затримуючи і намагаючись максимально послабити будь-який текст, який би чинив тиск на Асада і спонукав би його до зміни політики», - заявила С.Райс.
Вона також натякнула, що Росії не вигідно вводити санкції проти Сирії, оскільки вона постачає їй зброю.
«Ця непоступливість ще більш ганебна, враховуючи, що принаймні один з цих членів Радбезу продовжує поставляти Асаду зброю», - заявила С.Райс під час засідання Радбезу ООН.
Британська місія при ООН назвала вето «ганебним». Глава французького зовнішньополітичного відомства Алан Жюппе назвав голосування ще одним кроком до подальших «звірств» і злочинів проти людяності, які здійснює режим у Дамаску.
Держсекретар США Хілларі Клінтон заявила, що відсутність єдиної реакції світового співтовариства може привести до ще більшого кровопролиття і громадянської війни.
Представник Росії при ООН Віталій Чуркін назвав текст резолюції «незбалансованим» і таким, що підштовхує до зміни режиму.
Як повідомлялося, з початку народного повстання проти режиму Башара Асада рік тому в Сирії загинуло від 5 до 6 тис. людей. !zn
Читайте також
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі