Росія і США закликали КНДР не напружувати Корейський півострів

Поділитися
© Photo By LARRY DOWNING
Барак Обама і Володимир Путін розраховують, що з боку КНДР не буде здійснено дій, що призведуть до загострення ситуації на Корейському півострові, і закликали Північну Корею розпочати виконання відповідних розпоряджень Ради Безпеки ООН.

Президенти Росії і США закликали Північну Корею розпочати виконання всіх відповідних приписів Ради Безпеки ООН і своїх зобов'язань за спільною заявою Китаю, КНДР, Республіки Корея, Росія, США та Японії від 19 вересня 2005 року.

"Ми розраховуємо, що з боку КНДР не буде здійснено дій, що ведуть до ескалації напруженості на Корейському півострові", - йдеться в заяві президентів РФ і США, прийнятій за підсумками їхньої зустрічі в Лос-Кабос.

"Будучи партнерами в шестисторонньому переговорному процесі, ми готові продовжувати спільні зусилля, щоб досягти перевірюваної денуклеаризації на Корейському півострові відповідно до спільної заяви від 19 вересня 2005 року", - підкреслено в документі.

Як відомо, наприкінці травня КНДР в своїй Конституції проголосила себе "ядерною державою". Аналітики пов'язують це з бажанням Пхеньяна домогтися міжнародного визнання як ядерної держави. ! zn

Читайте також:

КНДР офіційно проголосила себе ядерною державою

КНДР пригрозила знищити офіси південнокорейських ЗМІ, які «неправильно» висвітлюють події

КНДР пообіцяла «не залишити від Сеула каменю на камені»

Двох шпигунів КНДР в Україні посадили на вісім років

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі