Росія стурбована можливим повішенням Мубарака

Поділитися
МЗС Росії заявив про стурбованість у зв'язку з вимогою прокурора на судовому процесі над колишнім президентом Єгипту засудити Хосні Мубарака до смертної кари через повішення.

Судовий процес над екс-президентом, його двома синами і низкою екс-керівників правоохоронних відомств Єгипту поновився у Каїрі минулого тижня.

«Судовий розгляд у Каїрі ще триває. Разом з тим подібні повідомлення сприймаються у Москві зі стурбованістю. Незмінно виходимо з того, що мова йде про внутрішні справи дружнього нам Єгипту. Сподіваємося, що остаточні рішення будуть прийматися на рівні найвищих міжнародних юридичних стандартів», - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

«Одночасно вважаємо за можливе у випадку з Мубараком врахувати гуманітарні міркування. Адже мова йде про людину дуже похилого віку, якій 83 роки і яка, за наявними відомостями, важко хвора. До того ж, як політичний діяч він прийняв у лютому минулого року відоме рішення відмовитися від влади, що багато в чому дозволило уникнути додаткових жертв серед безневинних людей», - заявив російський МЗС.

Мубарак і колишнє керівництво МВС Єгипту звинувачуються у причетності до розстрілу мирних демонстрантів під час повстання на початку 2011 року.

У четвер генеральна прокуратура Єгипту оголосила вимогу смертної кари через повішення для Мубарака, екс-голови МВС Хабіба аль-Адлі та шістьох його заступників.

Обвинувачені не визнають своєї провини.

Нагадаємо, що російське керівництво вже висловлювало стурбованість долею повалених арабських диктаторів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі