Росія пояснила причини закриття Автономії українців у РФ

Поділитися
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Федеральна національно-культурна автономія українців Росії (ФНКА УР) була закрита через ведення політичної діяльності.
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Федеральна національно-культурна автономія українців Росії (ФНКА УР) була закрита через ведення політичної діяльності.«Була закрита діяльність ФНКА УР, оскільки її керівництво проводило роботу не щодо вирішення культурних та освітніх питань та у реалізації відповідних проектів, як про це заявлялося в її статуті, а проводило, взагалі-то, політичну діяльність і діяльність, яка була направлена прямо і неприховано на підривання наших двосторонніх відносин», - сказав Лавров. За його словами, у діяльності ФНКА УР були також порушення, пов'язані зі статутом організації та її реєстрацією. «Я виходжу з того, що ніхто не заважає українському земляцтву в Російській Федерації сформувати структуру, яка буде відповідати тим завданням, які декларуються, і це питання буде закрито», - сказав Лавров. Нагадаємо, 24 листопада 2010 року рішенням Верховного суду Росії був задоволений позов Міністерства юстиції РФ, яке домагалося розпуску Федеральної національно-культурної автономії українців Росії (ФНКА УР) у зв'язку з «виявленням порушень у господарській діяльності». Окрім того, позов Мін'юсту РФ базувався на скарзі активіста фонду «Вітчизна» Миколи Журавльова, який заявляв, що ФНКА УР «веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію». Один із керівників ФНКА УР Валерій Семененко повідомив, що перед зверненням до суду в Страсбурзі діаспора подасть спочатку касацію до Президії Верховного суду РФ.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі