Росія відхрещується від нової справи проти Тимошенко

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В уряді Росії здивовані тим, що лист Міністерства оборони РФ про стягнення з українського боку боргу корпорації ЄЕСУ послужив підставою для порушення в Україні четвертої за рахунком справи проти колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

В уряді РФ наявність якого-небудь наміру в діях Москви заперечують. «Міноборони просто виконувало свою роботу і стягувало борги. Цим і лише цим пояснюються дії відомства», - заявив прес-секретар прем'єра РФ Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, стосовно екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації «Єдині енергетичні системи України» на бюджет країни.

На початку липня 2011 року Головне слідче управління СБУ порушило кримінальну справу за фактом спроби розкрадання $405
млн колишніми посадовими особами Кабінету міністрів, промислово-фінансової корпорації «Єдині енергетичні системи України» і компанії United Energy International Limited. Справу порушено за ч.2 ст.15 (спроба здійснення злочину), ч.5 ст. 191 КК (привласнення і розкрадання майна в особливо великих розмірах організованою групою).

За інформацією СБУ, у результаті "неналежного виконання угод загальна сума непогашеної заборгованості корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Російської Федерації становить 405,5 млн доларів".

У цій кримінальній справі мова йде про зобов'язання за генеральною угодою від 29 травня 1996 року, контрактом від 25 липня 1996 року, угодою від 11 червня 1997 року і від 30 червня 1997 року про порядок постачань продукції виробничо-технічного призначення для потреб Міністерства оборони РФ. На момент утворення боргу ЄЕСУ очолювала колишній прем'єр-міністр України Ю.Тимошенко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі