Російська опозиція відмовилася від проведення мітингів у Москві 8-9 березня

Поділитися
Не досягнувши угоди з мерією Москви, опозиція вирішила відмовитися від проведення запланованих на 8 і 9 березня акцій. Опозиціонери вирішили сконцентрувати сили на організації ходи, яку заплановано на 10 березня.

Опозиція вирішила відмовитися від мітингів у Москві, запланованих на 8 і 9 березня, так і не зумівши домовитися з мерією про місце їх проведення. Про це повідомив один з організаторів акцій «За чесні вибори» Сергій Удальцов.

«Термін узгодження щодо цих двох мітингів уже пройшов. Мерія не хотіла узгоджувати їх на Арбатській площі, пропонувала інші варіанти, які не влаштовували нас», - пояснив Удальцов. На засіданні оргкомітету «За чесні вибори» було прийнято рішення відмовитися від проведення цих акцій, сказав Удальцов, і «цілком сконцентруватися на організації ходи 10 березня», - сказав він.

24 лютого представники опозиції подали заявки на проведення у Москві мітингів на Арбатській площі 8 і 9 березня, а також на ходу від Поклонної гори до Нового Арбата з мітингом у завершенні на 10 березня. Мерія, зі свого боку, запропонувала перенести мітинги, заплановані 8 і 9 березня з Арбатській площі на Болотну площу або Поклонну гору, а демонстрацію 10 березня - з Кутузовського проспекту на набережну Фрунзе.

Нагадаємо, акція «За чесні вибори» пройшла на Пушкінській площі 5 березня, у ній взяли участь близько 15 тисяч осіб. Після завершення узгодженого мітингу частина присутніх, серед яких були Удальцов, Олексій Навальний та Ілля Яшин, відмовилася розходитися. Після цього площу було очищено від присутніх співробітниками ОМОНу, близько 200 людей, включаючи Удальцова, Навального і Яшина, було затримано.

На Удальцова і Навального в ОВС було складено протоколи за статтею 20.2 КоАП РФ (порушення правил проведення громадських заходів), що передбачає штраф. Яшину інкримінується стаття 19.3 КоАП «Непокора законним вимогам співробітника поліції», яка передбачає покарання у вигляді адміністративного арешту на термін до 15 діб. Всіх трьох опозиціонерів у ніч на 6 березня було відпущено з поліції, світовий суд, як очікується, розгляне їхні справи пізніше у вівторок.

Як повідомлялося, після парламентських виборів 2011 року по Росії прокотилася потужна хвиля мітингів опозиції, що не згодна з умовами проведення і результатами виборів до Держдуми РФ, а також із фальсифікаціями на виборах. Один із масових мітингів відбувся 10 грудня у Москві на Болотній площі. Опозиція вимагала проведення нових парламентських виборів.

Остання подібна акція відбулася під гаслом «За чесні вибори» у російських містах 24 грудня, в тому числі у Москві на проспекті академіка Сахарова. За даними поліції, в ній взяли участь більше 29 тисяч людей, хоча організатори заявили про присутність 120 тисяч людей.
!zn

Читайте також:

Російська опозиція імпортує український досвід: 5 березня на Красній площі може з'явитися "свій майдан
"

Мітинг опозиції у Москві завершено, але Удальцов іти відмовляється

У Москві і Санкт-Петербурзі затримали більше сотні мітингувальників

Путіна обрано президентом Росії з результатом 63,3%, - остаточні дані

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі