«Російська залізниця» запропонувала перенести кордон з Україною (мапа)

Поділитися
Компанія «Російські залізниці» запропонувала перенести російсько-український кордон (Ростовської та Луганської областей) для кращого контролю. Ділянку у 30 кілометрів залізниці кілька разів перетинає російсько-український кордон.

Компанія «Російські залізниці» запропонувала перенести російсько-український кордон, щоб зберегти контроль над ділянкою залізничної гілки завдовжки близько 30 км. Компанією розроблений відповідний проект міжурядової угоди, за сприяння залізничної монополії йдуть переговори між РФ і Україною. Про це йдеться у звіті РЖД.

Мова йде про ділянку на кордоні Ростовської (Росія) і Луганської (Україна) областей. Ця гілка експлуатується Південно-Східною і Північно-Кавказькою залізницями РЖД. Ділянку у 30 кілометрів залізниці кілька разів перетинає російсько-український кордон. РЖД контролює станцію Зоринівка, яка знаходиться на території України, але посадка пасажирів на ній не відбувається через відсутність пункту прикордонного контролю.

- Янукович і Путін готові закріпити розмежування Азово-Керченської акваторії

РЖД неофіційно орендує Зоринівку і залізничні колії у місцевої сільської ради. При цьому майно станції та шляху не числиться на балансі жодної компанії або державного органу. За даними джерел видання, РЖД також планували побудувати гілку в обхід України, але поки зупинилися на варіанті домовитися про перегляд кордону.

Росія і Україна підписали договір про кордон у 2003 році. Угода про демаркацію кордонів набула чинності в 2010 році, але робота в цьому напрямку ще ведеться. Документ передбачає створення спільної україно-російської демаркаційної комісії та проведення демаркації кордону. !zn


Читайте також:

Жителям Криму й Донбасу спростили перетин кордону з Росією

Росія хоче розібратися з українсько-російським кордоном

Лавров лукавить, кажучи, що щодо Керченської протоки проблем між Росією і Україною немає

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі