Російські комуністи почали голодування проти бази НАТО в Ульяновську

Поділитися
© frankensstein.livejournal.com
Комуністи проти присутності НАТО в Ульяновську, незважаючи на запевнення російської влади про те, що перевалочний пункт в аеропорту Ульяновська не можна вважати «військовою базою» НАТО.

В Ульяновську представники КПРФ проводять голодування на знак протесту проти розміщення в аеропорту «Східний» транспортного перевалочного пункту НАТО.

Один з учасників акції - Рафаїл Лукманов - повідомив, що протестувальники розгорнули наметовий табір поблизу аеропорту. «Нас 16 людей. У нас 4 житлових намети і один агітаційний. Є питна вода», - пояснив Лукманов.

Він вважає, що «натовці нікуди просто так не приходять, тому запевнення влади про те, що пункт буде чисто транспортним, - викликають великі сумніви». «Крім того, будь-який військовий іншої держави не підпадає під російську юрисдикцію, з ним навіть нічого зробити не можна, якщо він у нас зробить якесь правопорушення. Є серйозні побоювання з екології, адже транспортний вузол - це десятки тисяч злетів і посадок практично над містом», - підкреслив активіст.

МЗС РФ і НАТО ведуть переговори про створення на базі міжнародного аеропорту «Ульяновськ-Східний» мультимодального логістичного пункту для перекидання вантажів альянсу з Афганістану до Західної Європи. У МЗС і Міноборони РФ заявили, що це буде саме перевалочний пункт, а не військова база НАТО.

Тим не менш, ця новина викликала в Ульяновську великий суспільний резонанс і стала предметом бурхливого обговорення в ЗМІ та інтернеті. Одразу після появи інформації про створення пункту НАТО на стінах будинків житлового масиву "Нове місто" неподалік аеропорту з'явилися численні антинатовські гасла, зроблені чорною фарбою.

Тим часом минулої п'ятниці губернатор Ульяновської області Сергій Морозов виступив зі спеціальним роз'ясненням з приводу т.зв. «Бази НАТО». «Хочу ще раз заявити: в Ульяновську не буде військової бази і взагалі будь-яких військових об'єктів НАТО. Мова про військові об'єкти не ведеться принципово. У пункті транзиту вантажів не буде військового і цивільного персоналу НАТО. Перевозити будуть невійськові вантажі. Перевезення здійснюватимуться тільки літаками російських компаній з нашими російськими екіпажами», - заявив губернатор. !zn

Читай також:

Путін хотів би розпустити НАТО

Симоненко заявив, що живе на одну зарплату

Блоку НАТО «закрили доступ» на українське телебачення

Комуністи пропонують ввести в Україні смертну кару, а регіонали - довічне ув'язненн
я

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі