Керівництво Качанівської колонії запевняє, що Тимошенко добре виглядає і навіть жартує

Поділитися
У колонії заявили, що стан здоров'я Тимошенко задовільний, виглядає вона добре і не лежить весь час на ліжку, а рухається як і раніше.

Руховий режим екс-прем'єра України Юлії Тимошенко не змінився, вона виглядає добре і жартує, заявив заступник начальника Качанівської колонії, де знаходиться ув'язнена, Ігор Колпащіков.

"Сьогодні до неї заходили співробітники колонії, зокрема лікарі і чергова служба. Стан здоров'я Тимошенко задовільний, виглядає вона добре, її життєвий руховий режим ніяк не змінився, конкретно я маю на увазі те, що вона не лежить весь час на ліжку, вона рухається, рівень її рухливості такий же, як і раніше. Настрій сьогодні взагалі був гарний, вона жартувала", - заявив він 3 травня.

Відповідаючи на питання, чи голодує ув'язнена, він сказав: "Я ще раз хочу підкреслити, що на сьогоднішній день ніяких заяв керівництва колонії про те, що вона планує голодувати або голодує, від Тимошенко не надходило. Про це навіть Кожем'якін (лідер фракції "БЮТ -Батьківщина" Андрій Кожем'якін) говорив. Тобто голодування Тимошенко не оголошувала".

На уточнююче питання про наявність продуктів у Тимошенко Колпащіков заявив: "Холодильник у неї в кімнаті. У холодильнику продукти харчування є в великому обсязі. Отже, у адміністрації немає жодних причин для того, щоб змушувати її примусово харчуватися. Продуктову передачу передавали їй 20 квітня, як правило, Тимошенко передають продукти один раз на тиждень. Цього разу передали супи, борщ, каші, соки, фреші, компот, виноград, банани, яблука, інші фрукти і тощо".

За його словами, візуально ув'язнена не змінилася у вазі, а проходити процедуру зважування бажання вона не виявляла, такої заяви від неї немає. "При бажанні таку процедуру можна провести в медсанчастині колонії", - додав він.

Тимошенко продовжує голодувати і просить світ не зупиняти тиск на українську владу

Відзначимо, що раніше 3 травня дочка Тимошенко - Євгенія - повідомила, що стан її матері погіршується, а сама екс-прем'єр продовжує хворіти, але її не лікують за тими рекомендаціями, які залишили німецькі та канадські лікарі.

Нагадаємо також, захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. Крім того, за його словами, в Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії лікарні.

Пізніше сама Тимошенко поширила заяву, де стверджувала, що проти неї застосовується фізична сила. «Від болю і відчаю я, як могла, почала захищатися і отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки і ноги, підняли і потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що настали останні хвилини мого життя», - розповіла екс-прем'єр.

Генпрокурор Віктор Пшонка доручив провести дослідчу перевірку заяви екс-прем'єра про нанесення їй тілесних ушкоджень співробітниками Качанівської колонії.

Президент Віктор Янукович заявив, що позиція України з приводу нібито побиття екс-прем'єра буде озвучена після висновків Генпрокуратури.

В Україні із солідарності з Тимошенко голодують понад 50 громадян. Крім того, колишній сенатор Чехії від Партії громадянських демократів Властіміл Сегнал почав голодування на знак солідарності з екс-прем'єром України. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі