Керівництво Саламатіна привело «Укроборонпром» до збитків на сотні мільйонів гривень

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За перший квартал 2012 року збитки концерну наблизилися до 166 млн гривень. При цьому кількість збиткових підприємств зросла з 45 у 2010 році до 62 за підсумками першого кварталу поточного року.

Підприємства, що входять в об'єднання «Укроборонпром», продемонстрували збільшення збитковості і зниження прибутку в період, коли концерн очолював Дмитро Саламатін. Про це в своїй статті для ZN.UA пише оглядач Дмитро Менделєєв.

Так,у 2010 році без участі Д.Саламатіна загальний прибуток підприємств, згодом включених у концерн, становив близько 668 млн. гривень. У 2011 році під його керівництвом знизився до 533 млн., а за даними першого кварталу нинішнього року був лише 95 млн.

Якщо в 2010 році загальні збитки оборонних підприємств дорівнювали 316 млн. гривень, то вже під керівництвом Д.Саламатіна в 2011 році цифри казали про майже 435 млн. За перший квартал 2012 року «досягнення» концерну вже наблизилися до 166 млн. гривень. При цьому кількість збиткових підприємств збільшилася з 45 у 2010 році до 62 за підсумками першого кварталу поточного року.

«Зате зростання середньої заробітної плати на підприємствах ОПК цілком очевидне. З 2010 року цей показник підріс на 500 гривень, хоча за постійного зростання боргів із виплат заробітної плати та колосального відтоку кваліфікованих кадрів із галузі це видається профанацією», - відзначає автор статті.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Дмитра Менделєєва «Укроборонпром. Група відхвату». !zn

Читайте також:

Бойові свині Саламатіна

«Укроборонпром» може бути приватизований

Саламатін запропонував військовим зайнятися розведенням великої рогатої худоби

Основу українського військового експорту склала зброя часів СРСР


Гриценко про Саламатін: В армії багато чого бачили, але такого ще не було

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі