Саакашвілі відмовився залишати президентський палац

Поділитися
Лідер партії «Грузинська мрія» Іванішвілі, яка перемогла на виборах у Грузії заявив, що утримання президентського палацу занадто дорого обходиться. Прес-секретар Саакашвілі відповіла, що президент залишати палац не збирається.
Палац президента Грузії в Тбілісі не є власністю Михайла Саакашвілі, заявила прес-спікер президента Манана Манджгаладзе, коментуючи пропозицію прем'єр-міністра Грузії Бідзіна Іванішвілі до Михайла Саакашвілі, з метою скорочення державних витрат, звільнити президентський палац і перейти працювати в будівлю канцелярії уряду.

«Будівля, в якій функціонує адміністрація президента, не є власністю громадянина Михайла Саакашвілі - це адміністрація президента Грузії. Нормальне функціонування різних держустанов - частина демократії всіх цивілізованих країн», - заявив Манджгаладзе на брифінгу.

Сам Михайло Саакашвілі поки не коментував вислови прем'єра про неприпустимо високі витрати на утримання президентського палацу, побудованого після «революції троянд» в історичному районі Авлабарі.

Бідзіна Іванішвілі, який очолив уряд після перемоги на парламентських виборах опозиційної коаліції «Грузинська мрія», заявив, що новий уряд розбирається в сумах, які йдуть на обслуговування президентської резиденції.

«Дуже великі витрати для обслуговування палацу президента. Поки ще розбираємося, які були витрати на його фінансування. 800 тисяч ларі (близько 484 тисяч доларів) йде тільки на оплату електроенергії президентського палацу», - заявив прем'єр після засідання уряду.

Авлабарська резиденція президента розташована в історичному районі Авлабарі, на вулиці Абдушелашвілі. Над палацом працювали кілька архітекторів, автором проекту є Георгій Батіашвілі, але добудовував будинок італієць Мікеле Де Лукки, який пізніше побудував в Тбілісі «Міст світу». Велична будівля виконана в класичному стилі і увінчана великим куполом, прикрашена елементами греко-римського стилю та італійського ренесансу. Будівництво фешенебельного Палацу президента почалося після «революції троянд», в 2004 році, і тривало п'ять років. Саакашвілі заявив, відкриваючи будівля, що будівництво обійшлося 13 мільйонів ларі (7,8 млн доларів), ЗМІ та опозиція, в свою чергу стверджували, що нова президентська резиденція коштувала набагато більше, як мінімум кілька десятків мільйонів. Тільки купол резиденції складається з 12 куленепробивних чотирикутних скляних фрагментів, ціна кожного з яких становить 56 тисяч доларів. !zn

Читайте також:

Новий парламент Грузії проведе перевірку «злочинів» режиму Саакашвілі


У Грузії новообраний парламент зібрався на своє перше засідання


Саакашвілі переконаний, що Росія рано радіє виборами в Грузії

Саакашвілі пообіцяв передати владу мирно

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі