Саркозі визнав свою поразку на виборах і залишає політику

Поділитися
© charlesayoub.com
Ніколя Саркозі визнав свою поразку і побажав успіхів Франсуа Олланду, який, за останніми даними, набирає 51,8 відсотків голосів і перемагає на президентських виборах у Франції.

Президент Франції Ніколя Саркозі, який не зумів домогтися переобрання, визнав поразку і привітав соціаліста Франсуа Олланда з перемогою.

«У Франції новий президент. Це - демократичний і республіканський вибір», - сказав він, звертаючись до своїх прихильників у Парижі. Саркозі сказав, що вже зателефонував Олланду і побажав йому успіхів на посту голови держави.

«Олланд - президент. І його потрібно поважати», - підкреслив він. Прихильники Саркозі, почувши це, почали бурхливо виражати обурення.

Він підтвердив чутки, що з'явилися раніше, про відхід з провідних ролей у своїй партії: Саркозі зазначив, що через 35 років у політиці і 10 років на вищих державних постах, він збирається стати «рядовим французом».

Саркозі закликав прихильників гідно перенести поразку на виборах президента.

Раніше повідомлялося, що за інформацією французьких ЗМІ, опитування, проведені на виході з виборчих дільниць, свідчать про те, що Олланд заручився підтримкою від 52% до 53% виборців. Такі дані отримали великі інститути з дослідження громадської думки, що працюють на виборах у Франції, говориться в повідомленнях.

У першому турі голосування Олланд фінішував першим, набравши 28,6% голосів, тоді як Саркозі отримав 27,1%.

Олланд виступає за зміни - зокрема, обіцяє переглянути пункти Європейського фіскального пакту в плані забезпечення високих темпів економічного зростання і зниження рівня безробіття.

Гасло Саркозі - «Сильна Франція». Він виступає за посилення правил імміграції та на захист «французького способу життя». !zn

Читайте також:

Олланд, за даними опитувань, лідирує на виборах у Франції з 52-53%

Екс-прем'єр Лівії підтвердив, що Каддафі фінансував президентську кампанію Саркозі

Вибори у Франції: ставки зроблено

Французька дискусія з українською проекцією

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі