Саудівський імам призначив винагороду у півмільйона доларів за голову Башара Асада

Поділитися
Саудівський релігійний діяч запропонував 450 тисяч доларів тому, хто вб'є президента Сирії Башара Асада. Імам пішов на цей крок після того, як дізнався про різанину у сирійському місті Хула, де було вбито понад 116 осіб.

Релігійний діяч із Саудівської Аравії імам Алі аль-Рабіеї має намір виплатити 450 тис. доларів тому, хто зможе ліквідувати сирійського президента Башара Асада. На подібний крок його спонукали новини про жорстоку різанину, здійснену урядовими військами у місті Хула.

«Ми пропонуємо винагороду у 450 тис. доларів тому, хто ліквідує Башара Асада - вбивцю, чиї злочини проти дітей та жінок кинули світ у жах», - написав напередодні Алі аль-Рабіеі у своєму Twitter. Запис зроблено двома мовами - англійською та арабською.

Офіційних коментарів з боку саудівського королівського двору поки не надходило. Чи відгукнувся хтось на заклик імама, поки не відомо.

Нагадаємо, увечері 25 травня місто Хула, яке є оплотом сирійської опозиції, зазнало масового мінометно-артилерійського обстрілу, жертвами якого стали 114 осіб, у тому числі 32 дитини. Місцеві жителі поклали відповідальність за атаку на алавітські загони «Шабіха», що виступають на стороні Асада. Офіційний Дамаск звинуватив у масових убивствах терористів «Аль-Каїди».

Рада Безпеки ООН висловила крайнє обурення подібною атакою. Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що до актів масового насильства були причетні як урядові війська, так і опозиція. «Немає сумнівів, що уряд використовував артилерію і танки, що там виявлені люди з вогнепальними пораненнями впритул, просто замучені на смерть», - сказав Лавров.

Міністерство оборони США повідомило напередодні, що Вашингтон готовий розглянути варіанти військового втручання у сирійський конфлікт. За словами голови Комітету начальників штабів генерала Мартіна Демпсі, військові дії будуть можливі тільки після того, як дипломатичні і економічні заходи себе вичерпають. !zn

Читайте також:

Сирія оголосила про початок виведення військ з бунтівних провінцій. В ЄС звинуватили Дамаск у «нахабній брехні»

У Сирії під час вибухів загинули 40 осіб

США вірять у план Аннана по Сирії, але готують власні санкції

Євросоюз заборонив ввозити до Сирії предмети розкоші, щоб досадити Асаду з дружиною

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі