СБУ допитає народного депутата від БЮТ у справі дніпропетровських терористів

Поділитися
© gorod.dp.ua
За інформацією ЗМІ, підозрювані в скоєнні квітневих вибухів у Дніпропетровську раніше працювали політологами у депутата від БЮТ Михайла Соколова.

Народного депутата України від БЮТ Михайла Соколова викликали в СБУ на допит у справі дніпропетровських терористів. Про це «Укрінформу» повідомило джерело у СБУ.

«Сьогодні на допит в СБУ викликано народного депутата України від БЮТ Михайло Соколов. Він буде допитаний у справі «дніпропетровських терористів», - відзначило джерело.

Як повідомлялося, раніше видання «Сегодня» розповсюдило інформацію про те, що підозрювані у скоєнні квітневих вибухів у Дніпропетровську були в 2011 році консультантами або політологами у депутата від БЮТ Михайла Соколова для проведення виборчої кампанії-2012.

Працівники правоохоронних органів вважають, що Віктор Сукачов і Дмитро Рева отримували від Соколова по 6000 гривень на місяць за консультаційні послуги.

Сам депутат заявив, що консультантів і позаштатних політологів наймав його штатний політолог.

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 особа (у тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані. В даний час у лікарні залишається одна постраждала.

Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримані двоє підозрюваних, які нібито вимагали 4,5 млн дол, в іншому випадку обіцяли продовжити здійснення вибухів.

1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування.

Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк. !Zn

Читайте також:

З лікарні виписано останню постраждалу в результаті вибухів у Дніпропетровську

«Дніпропетровські терористи» планували атаку на Київ

Оприлюднено записки дніпропетровських терористів: 5 млн доларів, або жертв буде, як у Норвегії (фото)

У Дніпропетровську в трамваї стався вибух. Постраждали вісім осіб

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі