СБУ підозрює депутата Шепелєва у розкраданні 300 млн коштів рефінансування НБУ

Поділитися
© dusia.telekritika.ua
СБУ вимагає зняти депутатську недоторканність з народного депутата Шепелєва, який нещодавно вийшов із фракції Партії регіонів.

Служба безпеки України (СБУ) підозрює народного депутата Олександра Шепелєва в причетності до розкрадання держкоштів рефінансування НБУ на суму 315 млн грн.

«Зібрано достатньо доказів, які підтверджують його провину», - повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко на брифінгу в середу, 11 квітня.

За даними СБУ, він разом з бізнесменом Павлом Борульком організував шахрайську схему розкрадання державних коштів рефінансування НБУ на суму 315 млн грн.

У спецслужбі додали, що в даний час на їхньому порядку денному стоїть питання звернення до українського парламенту з приводу позбавлення Шепелєва депутатської недоторканності, оскільки існує ризик, що він може виїхати за межі України.

Нагадаємо, що Шепелєв у 2007 році був обраний депутатом за списком БЮТ, однак у вересні 2010 року був виключений з неї і увійшов до фракції Партії регіонів. У грудні 2011 року Шепелєв покинув регіоналів і став позафракційним.

Як повідомлялося, СБУ завершила слідство у кримінальній справі про розкрадання власником банків «Європейський», «Національний стандарт» і «Володимирський» Борульком та іншими особами коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму 620 млн грн. Даний злочин було розкрито ще в 2011 році.

Борулько за клопотанням СБУ був заарештований на території Білорусі у грудні 2011 року. Документи на екстрадицію вже направлені. «Після завершення процедури екстрадиції кримінальну справу буде завершено і направлено до суду», - йдеться у повідомленні СБУ. !zn

Читайте також:

Регіонали не знають, чому їх залишив депутат Шепелєв

Екс-бютівець Шепелєв вийшов із фракції Партії регіонів

Сім позафракційних депутатів поповнили фракцію Партії регіонів

СБУ завершила розслідування крадіжки 620 млн грн внесків банків "Європейський" і «Національний стандарт»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі