СБУ припинила справу проти Мельниченка, оскільки не змогла її знайти

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Колишній майор Мельниченко вислизнув від СБУ. Можливо, він знаходиться в Ізраїлі, але точно встановити не вдається.

Служба безпеки України припинила розслідування кримінальної справи стосовно екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка в зв'язку з тим, що не встановлено його місцезнаходження. Про це повідомив глава служби Ігор Калінін в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«У зв'язку з невстановленим місцем знаходження обвинуваченого на даний час досудове слідство в справі припинено, як це і передбачено КПК», - сказав він.

«Після затримання і видачі Мельниченка правоохоронними органами іноземних держав, де він може переховуватися, слідство буде відновлено», - повідомив глава СБУ.

Калінін нагадав, що у вересні минулого року в рамках кримінальної справи Мельниченко був оголошений у розшук за звинуваченням у розголошенні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень.

Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про обрання Мельниченку запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Коментуючи офіційну інформацію Генпрокуратури про те, що колишній співробітник УДО знаходиться в Ізраїлі і ця країна не погоджується на його видачу, Калінін сказав: «Справа в тому, що з Ізраїлем немає двосторонньої угоди про екстрадицію ... Саме тому він, Мельниченко, швидше за все, там і знаходиться».

Калінін зазначив, що віза в Ізраїль видається максимум на три місяці. «З моменту, коли Мельниченко був оголошений у розшук, пройшло вже більше часу. Тому він міг виїхати з Ізраїлю в іншу країну, а потім знову повернутися», - припустив він. !zn

Читайте також:

Суд визнав законним порушення справи проти Мельниченка

Ізраїль не захотів висилати Мельниченко в Україна

Ізраїльські спецслужби не пустили Мельниченко в Україна

Мельниченко: В Україну нелегітимна спецслужба займається політичними вбивствами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі