СБУ вважає, що адвокат Волги в СІЗО «влаштував цирк»

Поділитися
© mining24.ru
В СБУ заявляють, що адвокат затриманого екс-голови Держфінпослуг Василя Волги Олег Король влаштував «цирк» у відділі забезпечення досудового слідства.

Про це йде мова у повідомленні прес-центру Служби безпеки України.

У ньому наголошується, що 29 липня за рішенням слідчого Генеральної прокуратури для проведення побачення із затриманим В.Волгою адвокату О.Королю було надано приміщення слідчого кабінету відділу забезпечення досудового слідства СБУ (ООДС) і зустріч "тривала без перерви з 10.45 до 19.45".

"Під час обіду та вечері підозрюваний і його адвокат, всупереч інструкції про розпорядок дня, відмовлялися припинити побачення для прийому їжі", - сказано у повідомленні.

В СБУ заявляють, що коли о 18.00 черговий ООДС попросили припинити побачення, адвокат відповів відмовою.

У повідомленні наголошується, що "через кілька хвилин від підозрюваного В.Волги надійшла скарга на погане самопочуття, після чого було викликано швидку допомогу". У СБУ стверджують, що адвокат і його підзахисний "категорично заборонили лікарям провести огляд і надати медичну допомогу підозрюваному, мотивуючи тим, що вони не закінчили роботу".

У повідомленні сказано, що побачення не було закінчено навіть після повторного звернення чергового, а "підозрюваний вдруге поскаржився на біль у спині і ліг на підлогу".

При цьому в СБУ заявили, що коли знову прибули медики, "адвокат поводив себе неадекватно, фізично заважав лікарям надавати медичну допомогу своєму підзахисному".

"У зв'язку з цим затриманого В.Волгу поклали на носилки і доставили в камеру для огляду", - сказано в повідомленні. Також зазначається, що В.Волга відмовився приймати медичні препарати.

Між тим О.Король "категорично відмовлявся залишати слідчий кабінет і вимагав повернути йому підзахисного для продовження побачення".

"Начальник ООДС довів до адвоката вимоги Інструкції про порядок утримання осіб у спеціально відведених місцях для тимчасового тримання і попередив про застосування до нього примусових заходів впливу у разі опору або протидії законним вимогам адміністрації. Після того, як О.Король відмовився покинути приміщення, його супроводили до виходу", - сказано в повідомленні.

У СБУ підкреслили, що "інформацію про неадекватну поведінку адвоката О. Короля і Акт про невиконання ним вимог інструкції про порядок тримання осіб у спеціально відведених місцях для тимчасового утримання СБУ направлено до Генеральної прокуратури".

У той же час, за даними ЗМІ, сьогодні адвокат О.Король заявив, що у В.Волги "проблема, пов'язана з давньою операцією, яку йому робили на хребті", і він навіть не може ходити. При цьому О.Король заявив, що працівники ООДС СБУ, де міститься В.Волга, не допускають до обвинуваченого захисника.

За словами О.Короля, до нього була "застосована фізична сила з правоохоронців, В.Волгу "кинули на носилки і понесли в невідомому напрямку".

Нагадаємо, що вчора Адвокат Олег Король рішенням Печерського районного суду Києва був відсторонений від захисту екс-голови Державної комісії з регулювання ринку фінансових послуг Василя Волги.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі