Ще троє свідків підтвердили невинність Луценка

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Ще троє свідків у Печерському суді, де сьогодні проходить засідання у справі Юрія Луценка про нібито незаконне стеження за водієм колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка, стали на бік екс-міністра і підтвердили законність оперативно-технічних заходів.

Ще троє свідків, допитаних сьогодні у Печерському суді в рамках кримінальної справи за обвинуваченням екс-міністра МВС Юрія Луценка, підтвердили законність проведення оперативно-технічних заходів щодо водія колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка.

Колишній перший заступник начальника Департаменту карного розшуку МВС України Сергій Редька, відповідаючи на питання, підкреслив, що за законністю проведення оперативно-розшукових заходів постійно наглядала Генеральна прокуратура, а в МВС дані функції здійснював начальник оперативного підрозділу, тобто заступник міністра.

У свою чергу, колишній начальник департаменту оперативно-технічних заходів Олександр Підвальний зазначив, що ніяких порушень закону у знятті інформації каналів зв'язку колишнього водія Сацюка не було - всі заходи проводилися в рамках чинного законодавства.

Третій свідок - колишній заступник начальника департаменту оперативно-технічних заходів Микола Сиченко, який входив до складу комісії з перевірки законності проведення оперативних заходів, сказав, що ніяких порушень виявлено не було. На даний момент в судовому засіданні оголошено технічну перерву на 15 хвилин, після чого суд продовжить допит свідків.

Луценка звинувачують у санкціонуванні незаконного стеження за водієм колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка - Давиденком в рамках розслідування отруєння Ющенка. Цей епізод був виділений в окрему справу.

Обвинуваченими за епізодом разом з Луценком проходять колишні співробітники департаменту оперативної служби МВС Олег Павленов і Володимир Тарасенко.

Читайте також:

Свідок взяв на себе відповідальність за те, в чому звинувачують Луценка

Свідок стверджує, що Луценко не контролював справу про отруєння Ющенка


Луценко так і не зрозумів, у чому його звинувачують цього разу

Екс-заступник глави МВС упевнений, що отруєння Ющенка не було

Захист Луценко підозрює, що в Євросуді хтось уже все «повирішував»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі