Сьогодні в Ємені стартують дострокові президентські вибори

Поділитися
© peoplenews.com.ua
За пост президента буде боротися лише один кандидат.

Жителі Ємена сьогодні в ході президентських виборів будуть голосувати за або проти єдиного кандидата на посаду глави держави - віце-президента країни Абд Раба Мансура Хаді.

Раніше він займав пост віце-президента. Саме йому у листопаді минулого року передав владу Алі Абдалла Салех, який правив країною більше 30 років. В обмін на відмову від повноважень він отримав імунітет від судового переслідування для себе і для своєї сім'ї.

Бунтівники, які діють на півночі і півдні країни, заявили, що бойкотують ці вибори. Деякі з них вимагають незалежності Південного Ємена, який був об'єднаний із північчю країни Салехом у 1990 році. У зв'язку з цим, виборчі дільниці вже неодноразово зазнавали нападів бойовиків. Так, за день до голосування вибухи прогриміли на ділянках в Адені і Мекаллі.

Ще на початку місяця в Ємені почалася кампанія, що закликає населення прийти на вибори 21 лютого. У столиці країни Сані було встановлено величезний плакат, який говорить: «Твій голос захистить Ємен». На ньому зображена усміхнена жінка у хустці, що опускає бюлетень в урну для голосування. Єменська влада побоюється, що низька явка може негативно вплинути на легітимність діяча, який, як очікується, буде очолювати країну протягом найближчих двох років.

Активісти побоюються також, що після повернення на батьківщину Салех залишиться в політиці і буде впливати на управління країною. Заступник міністра інформації Ємена Абдул аль-Джанаді заявив, що ніщо не завадить А.А.Салеху продовжувати займатися політикою і що нинішня влада чекає, що в найближчому майбутньому він залишиться на політичній арені. Сам колишній президент заявляв, що збирається стати головою правлячої партії «Загальний народний конгрес». !zn

Читайте також:

США пустять президента Ємена до країни тільки на лікування

Влада Ємена обіцяє випустити заарештованих революціонерів

В Ємені затвердили склад тимчасового уряду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі