Сенат США поки не планує вживати більш жорстких заходів щодо України

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Сполучені Штати поки не планують приймати рішення про санкції проти української влади в разі грубих порушень на майбутніх парламентських виборах.

США уважно стежать за ситуацією в Україні і сподіваються, що питання про переслідування опозиції буде вирішено найближчим часом. Про жорсткі заходи Білого дому щодо української влади говорити поки рано.

Про це ZN.UA повідомили у прес-службі американського сенатора Річарда Дурбіна - автора схваленої Сенатом США резолюції по Україні, що закликає звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

На питання ZN.UA, чи можлива поява в конгресі США документа, що передбачає санкції проти української влади в разі грубих порушень на прийдешніх парламентських виборах, прес-секретар Дурбіна Макс Глейшман відповів: «
Між двома дружніми демократичними державами завжди існують якісь протиріччя. Ця резолюція відображає точку зору сенату стосовно того, що Юлія Тимошенко є політв’язнем, а також його бажання бачити в Україні майбутні парламентські вибори чесними й відкритими».

- Янукович впевнений, що після виборів відносини України з країнами ЄС і США відновляться

У прес-службі нагадали, що раніше Сенат уже приймав документи обов'язкового, а не рекомендаційного, як резолюція, характеру. «
Нині ще зарано говорити про те, якими можуть бути подальші дії уряду США, але поки що він уважно відслідковує ситуацію в Україні і сподівається, що питання про політичне ув’язнення Тимошенко буде справедливо вирішене вже в найближчому майбутньому», - йдеться в коментарі, переданому ZN.UA.

Нагадаємо, що в 2004 році американські законодавці мали намір прийняти так званий «Акт про українську демократію і чесні вибори-2004 р.», автором якого був конгресмен Дана Рорабахер. Документ мав силу закону і передбачав серйозні санкції до України та її посадових особів: відмова у видачі віз, конфіскація майна, придбаного незаконним шляхом, блокування банківських кредитів або фінансової допомоги від США чи міжнародних урядових організацій. «Акт про українську демократію» не був прийнятий через події помаранчевої революції.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Тетяни Силіної «Не будіть звіра у «слонах» і «ослах». !zn

Читайте також:

Посол США запевнив, що резолюція по Україні відображає думку всього Сенату

У МЗС назвали резолюцію Сенату США по Україні «декларативною» і «необов'язковою»


Сенат США прийняв резолюцію по Україні c вимогою звільнити Тимошенко

США проти санкцій відносно української влади, але можуть передумати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі