Сербcька опозиція відмовилася від бойкоту виборів

Поділитися
Прогресивна партія отримала більшість місць в парламенті, проте не була допущена до керівної коаліції. У партії переконані, що її відрив від інших учасників парламентських виборів був більш значним.

Кандидат у президенти Сербії, лідер опозиційної Прогресивної партії Томіслав Ніколіч заявив, що візьме участь у другому турі виборів 20 травня - незважаючи на масштабні порушення, які, на його думку, були допущені при голосуванні 6 травня, коли пройшли вибори до парламенту, суміщені з першим туром президентських виборів.

Раніше Ніколіч заявляв про можливість бойкоту другого туру. Очолювана ним найбільша опозиційна партія звинуватила владу в підробці п'ятисот тисяч бюлетенів.

Прогресивна партія отримала більшість місць у парламенті, проте не була допущена до керівної коаліції. У партії переконані, що її відрив від інших учасників парламентських виборів був більш значним. Місцеві та західні спостерігачі зареєстрували лише незначні порушення.

Замість бойкоту Ніколіч закликав своїх прихильників до вуличних акцій протесту.

Ніколіч вийшов у другий тур президентських виборів разом з колишнім главою країни Борисом Тадічем. Тадіч випередив Ніколіча у першому турі президентських виборів з рекордно малим відривом - всього в 10 тис голосів. Це найбільш незначний розрив між першим і другим місцем у президентській гонці з 1990 року, коли в країні був введений пост президента і були проведені перші вибори глави держави. !zn

Читайте також:

Поєдинок старих суперників

Президент Сербії подав у відставку

Сербія отримала статус кандидата в члени ЄС

Катар визнав незалежність Косова від Сербії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі