Північна Корея розірвала домовленості зі США про заборону ядерних досліджень

Поділитися
КНДР відмовляється від мораторію на ядерні випробування, запуски ракет великої дальності та діяльності зі збагачення урану, передбачені лютневою угодою з США. При цьому "повну відповідальність за наслідки" Північна Корея поклала саме на Штати.

КНДР заявила про припинення дії укладеного в лютому 2012 року угоди з США про заборону на ядерні дослідження. Про це з посиланням на МЗС КНДР повідомляє Reuters.
У повідомленні Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК), зокрема, йдеться про те, що "під фальшивим приводом збереження миру, США зробили спробу позбавити КНДР права на мирне освоєння космосу, для чого в черговий раз перевищили свої повноваження в Раді Безпеки ООН".
"КНДР продовжить мирне освоєння космосу, на яке не поширюються резолюції ООН. Ніщо не стане на шляху КНДР до наукових відкриттів і виходу в космос", - йдеться в офіційній заяві.
Також у заяві наголошується, що КНДР відмовляється від мораторію на ядерні випробування, передбачені лютневою угодою з США.
"Ми неодноразово роз'яснювали наші мирні наміри в зв'язку з запуском супутника. Однак США миттєво скористалися цим, щоб ще раз спробувати перешкодити КНДР. Ми цінуємо світ, але власна гідність для нас важливіша. Таким чином, ми виходимо з угоди з США від 29 лютого 2012 США несуть повну відповідальність за наслідки".
Нагадаємо, 29 лютого США і КНДР уклали договір про припинення КНДР ядерних випробувань в обмін на продовольчу допомогу з боку США. Проте пізніше США призупинили поставки, мотивуючи це тим, що КНДР готується запустити супутник.
Запуск ракети-носія "Инха-3" із супутником "Кванменсон-3" був здійснений 13 квітня і виявився невдалим: ракета вибухнула через кілька хвилин після старту, її уламки впали в Тихий океан. За офіційною інформацією, апарат призначався для організації телемовлення та збору погодних даних. Разом з тим іноземні фахівці відзначали, що під прикриттям мирної програми Пхеньян може провести випробувальний запуск балістичної ракети дальнього радіуса дії. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі