Шкіль виїхав до Чехії і може стати черговим політичним біженцем

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Політичні переслідування опозиціонера Шкіля ніколи не припинялися. Після втрати депутатської недоторканності в Україні для нього стало небезпечно.

Андрій Шкіль, який не потрапив до парламенту за списком «Батьківщини» і позбувся депутатської недоторканності, зараз перебуває у Чехії і не виключає, що проситиме політичного притулку.

«Все залежить від України. Якщо події будуть розвиватися так, як вони розвиваються, то я не виключаю такої можливості», - сказав він ZN.UA у відповідь на питання про політичний притулок.

При цьому Шкіль зазначив, що політичні переслідування щодо нього ніколи не припинялися, а справу про події 9 березня 2001 року біля адміністрації президента під час акції «Україна без Кучми» досі не закрито.

Опозиціонер також підтвердив, що в Україні заарештували частину його майна, проте повідомив, що йому невідомо, з чим це пов'язано. «Ніякою іншою діяльністю, окрім політичної, я ніколи не займався», - сказав він.

Нагадаємо, що Шкіль отримав у списку Об'єднаної опозиції «Батьківщина» на парламентських виборах 2012 року непрохідне 87-ме місце (партія отримала в Раді 62 мандати).

Шкіль у 2001 році був членом ради акції «Україна без Кучми». У березні був заарештований і був рік під арештом у слідчих ізоляторах СБУ і МВС. Вийшов на свободу завдяки обранню до парламенту. !zn

Читайте також:

Екс-бютівець розповів, як Тимошенко формувала партійні списки у в'язниці

Луценко незадоволений списками опозиції: Мало активних бійців, є небезпека «тушканізації»

У Києві згадали події акції «Україна без Кучми» 9 березня 2001

ГПУ допитує активістів акції «Україна без Кучми» на предмет участі в ній Шкіля

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі