Швеція ще думає над бойкотом Євро-2012 в Україні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На думку глави МЗС Швеції, Україна зараз знаходиться між демократією та авторитаризмом, проте рухається в бік останнього.

Шведський міністр закордонних справ Карл Більдт в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt заявив, що Швеція ще не вирішила, чи приєднуватися до бойкоту європейськими країнами Євро-2012 в Україні. При цьому він зазначив, що, на його думку, Україна рухається в хибному напрямку, прямуючи до авторитаризму.

"Ми ще не прийняли рішення, чи дозволяти міністрам туди (в Україну - ред.) їхати ... Звісно, ​​слід подивитися, яка там ситуація. Але в цілому ми проти таких дій України", - заявив Більдт.

На думку глави МЗС Швеції, Україна зараз знаходиться між демократією та авторитаризмом, проте рухається в бік останнього:

"За минулі 20 років вона (Україна) рухалася то в одному напрямку, то в іншому, але особливо протягом минулого року вона йшла в неправильному, авторитарному напрямку", - зазначив Більдт.

Грищенко відповів на звинувачення європейських колег: Україна не сходила зі шляху євроінтеграції


На думку шведського міністра, основною проблемою України є Москва, з якою Київ має глибокі розбіжності щодо ціни на газ.



За минулі 20 років Україна рухалася то в одному напрямку, то в іншому, але протягом минулого року вона йшла в неправильному, авторитарному напрямку


"Президент Янукович каже, що рішення цих проблем (з нафтою і газом) - його головний пріоритет. Водночас, вони почали спалювати мости з Брюсселем. Але такі рішення приймає він. Він діє далі все більш нерозумно. Він міг би досить легко відновити мости з Брюсселем і досягти прогресу в європейському питанні", - сказав Більдт.

Нагадаємо, раніше президенти Німеччини, Чехії, Словенії, Хорватії, Словенії, Естонії, Австрії, Італії та інших країн відмовилися від участі в саміті лідерів країн Центральної Європи, який у травні пройде в Ялті. Деякі з них пояснили свою відмову протестом проти ставлення української влади до екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Все частіше лунають заклики серед європейських чиновників до бойкоту Євро-2012 у зв'язку зі справою Тимошенко. Зокрема, прем'єр-міністр Швеції Фредрік Рейнфельдт заявив, що не приїде в Україну ні на один матч своєї збірної в рамках фінальної частини чемпіонату Європи з футболу через "політичні події" в Україні. !zn

Читайте також:

У ЄС відкрито визнали, що Угоду про асоціацію з Україною заморожено

Марек Сівець: Якщо вибори в Україні будуть нечесними - це все, кінець мрії

Глава МЗС Швеції: Суд над Тимошенко - "ганебний спектакль"


Die Welt: Показовим процесом над Тимошенко Янукович заганяє себе в кут

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі