Сирія оголосила про початок виведення військ з бунтівних провінцій. У ЄС звинуватили Дамаск у «нахабній брехні»

Поділитися
Глава МЗС Сирії заявив, що сирійські війська вже залишили деякі провінції країни. У відповідь країни Євросоюзу звинуватили Дамаск у брехні і зриві планів з мирного врегулювання.

Сирійська влада оголосила про виведення військ з деяких провінцій країни в рамках запропонованого ООН плану з припинення бойових дій. Проте в Євросоюзі не вірять заявам офіційного Дамаска.

Глава МЗС Сирії Валід Муаллем 10 квітня на прес-конференції в Москві заявив, що сирійські війська вже залишили деякі провінції країни. «Ми вже здійснили виведення деяких військових частин з окремих сирійських провінцій», - сказав він.

За словами сірійського міністра, влада також активізувала видачу дозволів на в'їзд журналістам, звільнила деяких ув'язнених, заарештованих за участь у заворушеннях.

«Але на цьому тлі ми бачимо постійно зростаючу активність збройних угруповань у різних районах Сирії», - зазначив Валід Муаллем.

Водночас МЗС Франції заявило, що урядові війська всупереч заявам Дамаска поки не почали покидати міста Сирії, і світове співтовариство зобов'язане на це відреагувати.

За словами офіційного представника французького МЗС Бернара Валеро, заяви Валіда Муаллемом про те, що уряд вже почав виведення військ, є «нахабною і неприпустимою брехнею».

«Заяви Дамаска свідчать про відчуття безкарності керівного режиму, і світове співтовариство зобов'язане відреагувати на це», - сказав Валеро.

Про те, що Дамаск не збирається виконувати план ООН, заявив і міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг. «На даний момент створюється враження, що режим Асада зовсім не збирається виконувати навіть частину взятих на себе зобов'язань», - сказав глава МЗС.

Нагадаємо, 10 квітня набув чинності план представника ООН Кофі Аннана з мирного виходу Сирії з кризи. План передбачає, в першу чергу, виведення урядових військ з міст. !zn

Читайте також:

У Сирії за день вбито більше 150 людей


У Сирії урядові війська катують дітей, - ООН

Кортеж президента Сирії обстріляли повстанці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі