Сирійська опозиція відбила військові об'єкти на кордоні з Іраком

Поділитися
Сирійські опозиційні війська відбили у військ Асада два військові об'єкти. Урядові війська були змушені залишити об'єкти, де розміщувалися розвідка ВВС і служба політичної безпеки.

Збройні угруповання опозиції змогли відбити в урядових військ два військові об'єкти в районі міста Аль-Бу Камаль поблизу сирійсько-іракського кордону. Про це повідомив один з опозиційних командирів Абу Махмуд.

За його словами, в результаті запеклих боїв, які тривали протягом тижня, урядові війська були змушені залишити компаунди, де розміщувалися розвідка ВВС і служба політичної безпеки.

Разом з тим, за словами опозиціонера, «війська режиму продовжують утримувати компаунд військової розвідки і аеропорт Аль-Бу Камаль».

При цьому він додав, що «падіння компаундів - питання часу, але аеропорт представляє найбільшу складність».

Інший представник опозиції повідомив, що Аль-Бу Камаль повністю взятий під їх контроль, однак урядові війська продовжують обстріл міста. Він зазначив: «Контроль над Аль-Бу Камалєм означає, що перерізана лінія постачання режиму з Іраку, одночасно це полегшує племінні зв'язки повстанців з Іраком через кордон».

Разом з тим, тривають бої за квартали міста Алеппо на півночі Сирії; за суперечливою інформацією від уряду і опозиції, міські квартали поперемінно переходять з рук в руки. Така ситуація спонукає городян шукати притулок в Туреччині. За даними турецької влади, за останні 24 години сирійсько-турецький кордон перетнули близько 2,5 тис. сирійців з провінцій Алеппо та Ідліб.

Всього число сирійських біженців у Туреччині наближається до 70 тис., міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу минулого понеділка заявив, що Туреччина зможе прийняти не більше 100 тис. біженців.

«Якщо число біженців у Туреччині перевищить 100 тис. осіб, у нас не буде місця для їхнього розміщення. Нам необхідно буде розміщувати їх на території Сирії. ООН може побудувати табори в безпечній зоні на території Сирії», - сказав міністр.

Нагадаємо, 16 липня сирійська опозиція оголосила про початок тотальної наступальної операції під назвою Вулкан у Дамаску - землетрус у Сирії.

18 липня в результаті теракту були вбиті кілька керівників силових відомств Сирії. На думку Білого дому, це свідчить про те, що Башар Асад не здатний контролювати те, що відбувається в країні. За даними сирійської опозиції, президент країни у даний час знаходиться у прибережному місті Латакія неподалік від бази ВМФ РФ.

Раніше на початку липня Міжнародний Комітет Червоного Хреста заявив про те, що зараз в Сирії відбувається «неміжнародний збройний конфлікт», що фактично означає громадянську війну. !zn

Читайте також:

Бойовики з Чечні та Узбекистану допоможуть сирійським повстанцям боротися з режимом Асада

США втрутяться у конфлікт, якщо Сирія застосує хімічну зброю

Сирійський конфлікт досяг столиці. В Дамаск введена бронетехніка, на вулицях йдуть бої (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі