Сирійська опозиція оголосила про втечу Асада з Дамаска

Поділитися
Президент Сирії Башар Асад залишив Дамаск ще до вибуху, який забрав життя чотирьох його наближених, включаючи зятя Асіфа Шауката.

Президент Сирії Башар Асад залишив Дамаск і вилетів на особистому літаку в місто Латакія, розташоване на середземноморському узбережжі неподалік від порту Тартус, повідомляє телеканал «Аль-Арабія».

Згідно з цими даними, Асад, який вже другий день не з'являється на людях, тепер керує операцією з придушення повстання саме з Латакії. За інформацією джерел, він міг покинути Дамаск ще до вчорашнього вибуху, що забрав життя чотирьох його наближених, включаючи зятя Асіфа Шауката. Опозиціонери також заявляють, що доля брата президента - Махера Асада - також залишається невідомою.

Підтвердження інформації про втечу президента зі столиці не надходило, проте в Дамаску вже поширилися чутки про те, що і його родина вивезена у більш безпечне місце.

Раніше повстанці успішно провели операцію з ліквідації чотирьох осіб, відповідальних за силове придушення повстання у Сирії. Окрім Шауката, що координував військову операцію, були вбиті міністр оборони Дауд Раджиха, глава МВС Мухаммад аш-Шаар, а також помічник віце-президента з питань безпеки Хасан Туркмані. Безліч інших чиновників сирійських силових відомств отримали поранення і були доставлені в лікарні.

Новини про загибель відразу чотирьох осіб з найближчого оточення Башара Асада викликали святкування та народні гуляння в багатьох сирійських містах. Крім того, повстанці заявили, що ця операція - лише початок, а кінцевою їхньою метою є ліквідація самого президента.

Тим часом бої у Дамаску, що почалися п'ять днів тому, не припиняються. Зіткнення, в яких гинуть десятки людей, йдуть відразу у декількох районах сирійської столиці. !zn

Читайте також:

Від вибуху в Дамаску загинули дві сирійських міністри і зять президента Асада

У Дамаску тривають кровопролитні бої. Сирійці просять ООН втрутитися

Сирійські повстанці оголосили про початок повномасштабної військової операції

Сирійський конфлікт досяг столиці. В Дамаск введена бронетехніка, на вулицях йдуть бої (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі