Сирійські повстанці збили вертоліт над Дамаском (ВІДЕО)

Поділитися
© cinemotionlab.com
Сирійські повстанці розмістили на сервісі YouTube відеозапис знищення бойового вертольота урядових сил. В описі до ролика сказано, що вертоліт обстрілював східні райони Дамаска, зокрема - передмістя Замалька.

Сирійські повстанці знищили вертоліт, що належить урядовим силам. Опозиціонери збили бойову машину, завдавши удару з реактивних снарядів по розташованому по сусідству з передмістям Дамаска Кабун кварталу Джубар. У цьому районі зранку йдуть важкі бої між повстанцями з "Сирійської вільної армії" і військами президента Башара Асада, розповіли свідки.

Сирійське державне телебачення в екстреному випуску новин, не вдаючись у подробиці, підтвердило, що військовий вертоліт був збитий над Дамаском.

- Сирійські повстанці під вигуки «Аллах акбар» збили урядовий винищувач (відео)

За словами очевидців, бойова машина загорілася, втратила керування і стала падати після того, як в неї потрапив снаряд. "Вертоліт упав недалеко від мечеті аль-Гуфран в передмісті Кабун на північному сході Дамаска".

На оприлюдненому повстанцями відеозаписі палаючий вертоліт стрімко падає на землю. На ролику також чутно, як заколотники своїми криками віддають славу Аллаху. На місці катастрофи в небо відразу ж після падіння піднімаються клуби чорного диму. За словами опозиціонерів, пілот вертольота загинув.

Нагадаємо, що це не перший серйозний трофей повстанців в цьому місяці. У середині серпня повідомлялося, що повстанці знищили літак урядових військ. В якості доказу тоді теж було викладено відеозапис падіння машини. Літак був збитий над містом Мохессен в провінції Дейр-ез-Зор на сході країни, повідомили очевидці.

Нагадаємо, 16 липня сирійська опозиція оголосила про початок тотальної наступальної операції під назвою Вулкан у Дамаску - землетрус у Сирії.

18 липня в результаті теракту були вбиті кілька керівників силових відомств Сирії. На думку Білого дому, це свідчить про те, що Башар Асад не здатний контролювати те, що відбувається в країні. За даними сирійської опозиції, президент країни у даний час знаходиться у прибережному місті Латакія неподалік від бази ВМФ РФ.

Раніше на початку липня Міжнародний Комітет Червоного Хреста заявив про те, що зараз в Сирії відбувається «неміжнародний збройний конфлікт», що фактично означає громадянську війну

22 серпня сирійські опозиційні війська відбили у військ Асада два військові об'єкти. Урядові війська були змушені залишити об'єкти, де розміщувалися розвідка ВВС і служба політичної безпеки.

Протистояння лояльних Асаду сил і повстанців у Сирії триває з весни 2011 року. За оцінками правозахисників, за цей час у Сирії загинули не менше 20 тисяч осіб.. !zn

Читайте також:

Війська Асада почали зачистку Дамаска від повстанців: в сирійській столиці знову спалахнули кровопролитні бої


Росія готова в будь-який момент евакуювати свою військову базу з Сирії

Бойовики з Чечні та Узбекистану допоможуть сирійським повстанцям боротися з режимом Асада

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі